Nem kegyelmezett a 10 perc után megfogyatkozó ellenfelének a Fehérvár

Kádár Tamás kiállítása miatt hamar emberhátrányba került a Fehérvár otthonában az MTK Budapest, amely 4-0-s vereséget szenvedett az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának pénteki nyitómeccsén.

2024. 05. 03. 21:54
BESE Barnabás; TÓTH Balázs
A Fehérvár kapusa, Tóth Balázs győzelemnek örülhetett péntek este. Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Győzelmével a játéknap előtt harmadik székesfehérvári együttes pontszámban beérte a vasárnap Kecskemétre látogató Paksot, így továbbra is őrzi esélyét a második pozíció elérésére.

A 10. percben jött el a kulcspillanat

Villant a piros. Erdős József játékvezető a 10. percben habozás nélkül felmutatta a kiállítást jelentő lapot az MTK-s Kádár Tamásnak, aki a csapattársa hibája után egyedül kiugró fehérvári játékost, Mamoudou Karamokót buktatta. A döntést a videóbíró is megerősítette, 10 emberrel folytatta a  fővárosi együttes.

Az MTK nem bírta el az emberhátrányt, Katona Mátyás a 23., Tobias Christensen a 33., Csongvai Áron pedig a 41. minutumban mattolta a vendégek védelmét, így egy félidő után 3-0-ra vezetett a Fehérvár.

Jutott gól a második félidőre is

A térfélcsere után sokáig nem változott az első játékrész eredménye, a 77. percben azonban igen: a Fehérvárt erősítő 19 esztendős Pető Milán egy csel után a kapuba bombázta a labdát, 4-0-ra módosítva az állást. Ezek után egy kezezés miatt még büntetőt rúghatott a hazaiak játékosa, Karamoko, lövését azonban hárította az MTK kapuját védő Rácz Gergő.

Soha nem tudjuk meg, mi történt volna, ha 11 a 11 ellen zajlik a meccs, de emberelőnyben egyértelműen fölénybe került a Fehérvár, amely nem kegyelmezett a megfogyatkozó riválisnak.

NB I, a 31. forduló programja
Péntek
Fehérvár–MTK Budapest 4-0 (3-0)
Szombat
Mezőkövesd–Zalaegerszeg 13.00
Puskás Akadémia–Kisvárda 15.30
Újpest–Diósgyőr 19.15
Vasárnap
Kecskemét–Paks 16.00
Ferencváros–Debrecen 18.30
Minden mérkőzést az M4 Sport közvetít!

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.