Élő közvetítés
Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Az EU szankciókat vezetett be négy orosz médium ellen

A Kreml-barát Európa Hangja internetes platform, a Ria Novosztyi orosz hírügynökség, valamint az Izvesztyija és a Rosszijszkaja Gazeta című újságok nem terjeszthetik tovább tartalmaikat az EU-ban.

2024. 05. 18. 9:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EU 27 tagállamának brüsszeli tanácsa döntött a megfelelő tilalomról. Vera Jourova, az átláthatóságért felelős uniós biztos már szerdán bejelentette a szankciót – írta meg a német tagesschau.de. A négy médium „az Oroszországi Föderáció vezetésének állandó közvetlen vagy közvetett ellenőrzése alatt áll”, támogatta az Ukrajna elleni orosz agressziós háborút, és destabilizálta más országok, köztük az EU helyzetét – áll a közleményben. A tényleges műsorszolgáltatáson kívüli tevékenységeket, például a kutatást vagy az interjúkészítést az intézkedés nem érinti – hangsúlyozta a tanács az EU Alapjogi Chartájára hivatkozva.

A médiát propagandával és az információk manipulálásával vádolják. Ezek az ukrán állam, valamint az európai pártok, a civil társadalom, a menedékkérők, az orosz etnikai kisebbségek, a nemi kisebbségek, valamint az EU és tagállamai demokratikus intézményei ellen irányulnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.