Mbappét kiradírozták a pályáról, a Dortmund előnyben a PSG ellen

Egygólos előnyről várja a párizsi visszavágót a Borussia Dortmund, miután 1-0-ra legyőzte a Paris Saint-Germaint a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén. A szerdai találkozó hőse Niclas Füllkrug volt, Kylian Mbappé pedig egy villanáson kívül mintha pályán sem lett volna.

2024. 05. 01. 23:00
Niclas Füllkrug gólja döntött Dortmundban
Niclas Füllkrug gólja döntött Dortmundban Fotó: MTI/AP/Martin Meissner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bundesligában idén nem fut a Borussia Dortmund szekere, csak az ötödik, a Bajnokok Ligájában viszont menetel, tizenegy éve nem járt ilyen magasságokban a német gárda. A 2012–2013-as kiírás fináléjában a Bayern München jobbnak bizonyult a sárga-feketéknél. Idén – teljesen váratlanul – még az is előfordulhat, hogy megismétlik a német házi döntőt, ehhez a bajoroknak a Real Madridot kellene búcsúztatniuk (az első felvonás 2-2-es döntetlennel ért véget Münchenben), a Borussiának pedig a Paris Saint-Germaint.

Kylian Mbappé nem tudta magáról lerázni a dortmundi játékosokat
nem tudta magáról lerázni a dortmundi játékosokat Fotó: EPA/Friedemann Vogel

Halovány Mbappé, remeklő Füllkrug

A dortmundiak álltak elébe a kihívásnak, és bátor játékkal rukkoltak elő a francia bajnok ellen. Igaz, ez helyzetek formájában nem mutatkozott meg, hosszú-hosszú ideig egyik csapat sem okozott zavart a másik kapuja előtt. A Borussia a 36. percben mégis megszerezte a vezetést: Nico Schlotterbeck csodás indítása után Niclas Füllkrug tizenöt méterről kilőtte a jobb alsót. (1-0)

A szünet előtt a német csatár megduplázhatta volna az előnyt. Erre nem került sor, de a hazaiak ezzel együtt is dicséretet érdemeltek a teljesítményükért. A Paris Saint-Germain nem jutott semmire, még kaput eltaláló lövése sem volt az első félidőben. Kylian Mbappét leradírozták a pályáról, helyette csapattársa, Lucas Hernández volt folyamatosan képernyőn. Először Marcel Sabitzer könyöklése után a francia védő szája vérzett, és ezek után még kétszer szorult ápolásra, mielőtt a PSG vezetőedzője, Luis Enrique a 42. percben lecserélte volna őt.

A Paris Saint-Germain a Bajnokok Ligájában általában megnyomja a második félidő elejét. Ez most sem volt másképp, további cserék nélkül is úgy nézett ki, mintha egy új csapat futott ki a pályára. Az első kaput eltaláló lövés és az első vendégszöglet után ziccereik is akadtak a franciáknak, de egy támadáson belül Mbappé és Achraf Hakimi is a kapufát találta el. A kezdeti nyomást aztán csak tizenöt percen keresztül volt képes fenntartani a PSG, úgyhogy a folytatásban a Dortmundnak is közel annyi gólszerzési lehetősége akadt, mint Enrique gárdájának, és Mbappé sem villant meg többször.

Az eredmény így már nem változott, 1-0-ra győzött a Borussia Dortmund. Minimális a különbség, a döntés jövő keddre és Párizsra marad.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés: 
Borussia Dortmund (német)–Paris Saint-Germain (francia) 1-0 (1-0)
gólszerző: Füllkrug (36.)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.