Következő mérkőzések
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Többször is bocsánatot kért a magyar teniszezőtől párospartnere a pénteki vereség után

Marozsán Fábián, Bondár Anna és Babos Tímea is búcsúzott pénteken párosban a párizsi francia nyílt teniszbajnokságon. Marozsán csak az egyesben elért sikerének örülhet, Bondártól pedig partnere kért bocsánatot.

2024. 05. 31. 21:00
Bondár Anna (labdával) és belga partnere, Greet Minnen. Fotó: BENOIT DOPPAGNE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marozsán azt követően, hogy egyesben a második fordulóban esett ki a Roland Garroson, pénteken párosban is pályára lépett. A magyar játékos a brazil Fernando Romboli oldalán szállt harcba, ám a duó egyoldalú mérkőzésen alulmaradt a 11. helyen kiemelt olasz Simone Bolelli, Andrea Vavassori párosával szemben.

Párizs, 2024. május 30.
Marozsán Fábián a bolgár Grigor Dimitrov ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2024. május 30-án. eső
Marozsán Fábián párosban is búcsúzott Párizstól Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat

Le kell vonni a következtetéseket

– Párosban megint csak nem teljesítettünk jól. Nem sok párost szoktam játszani, de megadtam ennek az esélyt, hátha tudok mérkőzést nyerni úgy, ahogy Ausztráliában. De ez most sajnos nem sikerült – nyilatkozott kiesése után az M4 Nemzeti Sporthíradójának Marozsán, hozzátéve, hogy azért választott társának egy páros specialistát, mert remélte, hogy tud tőle tanulni.

A 24 éves játékos a Roland Garroson nyújtott teljesítményéről azt mondta, előzetesen az volt a célja, hogy meccset nyerjen egyesben a főtáblán, és örül, hogy ez sikerült, a folytatásnak viszont már kevésbé.

– Az, hogy utána ennyire simán kaptam ki egy nagyon jól játszó Dimitrovtól, persze nem esik jól. Ebből le kell vonni a következtetéseket. Próbálok belőle tanulni és persze jobban teljesíteni a teniszpályán – közölte a teniszező. Hozzátette: nagyon szeretne játszani majd Párizsban a nyári olimpiai játékokon is, ahol ha lehetősége lesz rá, akkor párosban is szívesen elindulna.

 

Bondár és Babos is kikapott

A pénteki folytatásban Bondár Anna révén is volt magyar érdekeltségű mérkőzés a Roland Garroson. A magyar játékos a belga Greet Minnen oldalán két sima szettben maradt alul a 13. helyen kiemelt Ulrikke Eikeri, Ingrid Neel norvég–észt duóval szemben, így az ellenfél jutott a 32 közé. Ezzel Bondár számára befejeződött a torna, miután egyesben még a múlt heti selejtező első fordulójában esett ki a Roland Garroson.

– Sajnos nem úgy alakult, ahogy elterveztük – mondta az M4 Sportnak Bondár, hozzátéve, hogy társa nagyon maga alatt volt a mérkőzés után, mert nem tudott jó teljesítményt nyújtani. –Többször bocsánatot is kért, de a páros ilyen, egyszer neki megy jobban, egyszer nekem.

A pénteki játéknap harmadik magyar szereplője, is búcsúzott, ő az orosz Irina Hromacsova oldalán kapott ki két játszmában a 11. helyen kiemelt Sara Errani, Jasmine Paolini olasz kettőstől a női páros első fordulójában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.