Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Griezmann és Mbappé is a vérét adta a sikerért, győztes rajtot vett az Eb egyik nagy favoritja

A világbajnoki ezüstérmes Franciaország győzelemmel kezdte meg szereplését a labdarúgó Európa-bajnokságon, miután hétfő este 1-0-ra legyőzte Ausztriát. A franciák legközelebb a szintén három ponttal álló hollandokkal találkoznak a németországi tornán.

2024. 06. 17. 22:56
GRIEZMANN, Antoine
A francia Antoine Griezmann sérülése után rövid ideig bekötött fejjel folytatta a játékot a németországi labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának első fordulójában játszott, osztrákok elleni meccsén. Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hollandia még vasárnap legyőzte Lengyelországot az Európa-bajnokság D csoportjának nyitányán, a négyes második mérkőzést viszont majd’ másfél nappal később, hétfő este játszották le az osztrákok és a franciák. Eddigre két meglepetéseredmény is született a kontinenstorna hétfői játéknapján, korábban ugyanis a románok és a szlovákok is borították a papírformát.

Az osztrákok és a franciák összecsapását Düsseldorfban rendezték (Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszki)

Rossz kapuba fejelt Wöber

Az esélyesebbnek tartott Franciaország egy remek támadás végén már a 8. percben megzörgette Ausztria hálóját, lövése azonban Patrik Pentz védése után talált oldalhálót. Ezt követően sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk, az első játékrész utolsó negyedórájára viszont felpörögtek az események. A 36. percben még Ausztria támadott, Christoph Baumgartner lövését védte a francia kapus, eggyel később viszont már vezettek a franciák, miután Mbappé beadása után Maximilian Wöber az ötösről a saját kapujába fejelt. Videó ITT! Ezzel egyúttal kialakult a félidő 1-0-s végeredménye is.

Véreztek, de nem elvéreztek a franciák

A második felvonás egy csúnya szabálytalansággal kezdődött, a korábban öngólt vétő – sárga lappal is rendelkező – Wöber lökte ki az oldalvonalon túlra egy labdáért vívott harc hevében Antoine Griezmannt. A francia játékos fejjel a palánkra esett, vérzett is, így átmenetileg kötést viselt, Wöber viszont megúszta lap nélkül. 

Az 55. percben Mbappé a felezőtől indulva vágott ki nagy sprintet, majd került ziccerbe, ám nem talált kaput. A folytatásban hol az osztrákok, hol a franciák akarata érvényesült támadásban, újabb gól azonban már nem esett, így az Eb egyik favoritjának tartott Franciaország rajtolt sikerrel Németországban. A francia válogatott háza táján Mbappéért aggódhatnak, a támadó ugyanis az utolsó percekben belefejelt ellenfele vállába, ezért kisebb közjáték után, sárga lappal és vérző orral hagyta el a pályát. Hogy sérülése komolyabb-e, arról a későbbi vizsgálatok döntenek.

MBAPPÉ, Kylian
Kylian Mbappé előbb ziccert hibázott, majd vérző orral hagyta el a pályát (Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel)

A D csoport küzdelmei pénteken lengyel–osztrák és holland–francia találkozókkal folytatódnak, vagyis a pont nélküliek és a három-három egységgel állók csapnak majd össze.

Labdarúgó Európa-bajnokság, D csoport, 1. forduló
Ausztria–Franciaország 0-1 (0-1)
Gólszerző: Wöber (38., öngól)

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.