Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Drámai pillanatok: ponyvákkal takarták el a földön elterülő Varga Barnabást

A Skócia–Magyarország Európa-bajnoki csoportmeccsen 0-0-s állásnál, a 68. percben drámai pillanatok történtek Szoboszlai Dominik beadása után: a skót kapus kifutása után Varga Barnabás is elterült középen. A játékosok azonnal segítséget hívtak, a befutó személyzet ponyvákkal takarta el a magyar futballistát az ápolása közben. Szoboszlai sürgette az orvosi csapatot, úgy tűnt, nagy a baj. Drámai pillanatok zajlottak.

2024. 06. 23. 22:31
Skócia - Magyarország EURO - 2024
Varga Barnabás sérülése drámai pillanatokat okozott a Skócia-Magyarország Eb-meccsen: a magyar válogatott támadót ponyvákkal takarták el, de eszméleténél volt, és kórházba szállították. Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beadás után Gunn kapus mindenkit letarolt középen, a saját csapattársát, Ralsont és a levegőben már megbillenő Varga Barnabást is. Hárman terültek el a földön, de egyből látszott, hogy Varga húzta a legrövidebbet. A magyar játékosok egyből ápolást kértek, kétségbeesett arcokat lehetett látni a stuttgarti stadionban. A személyzet ponyvával takarta el Vargát, így nem lehetett látni, mi történik pontosan. Szoboszlai sürgette az orvosi csapatot, odament és húzta maga után a hordágyat, jelezve, hogy siessenek, baj van. Az embernek eszébe jutottak az előző Eb drámai pillanatai, amikor a dán Christian Eriksent hasonlóan eltakarták, és újra kellett éleszteni a pályán 2021-ben.

Skócia - Magyarország EURO - 2024
sürgette az orvosi személyzetet. Fotó: Mirkó István

Hála Istennek újraélesztésre most nem volt szükség: végtelennek tűnő percek után Varga vastaps kíséretében, de továbbra is takarásban, hordágyon hagyta el a pályát. Nyakmerevítőt kapott, és természetesen egyből le kellett cseréni. érkezett a helyére, a VAR vizsgálta, hogy nem kellett volna-e tizenegyest ítélni, de az most senkit sem érdekelt, hogy nem lett belőle büntető. Vargát kórházba szállították, és az M4 Sport információja szerint eszméleténél volt, kommunikált.

Skócia - Magyarország EURO - 2024
Varga Barnabás testhelyzete már a levegőben sem volt ideális. Fotó: Mirkó István

Folytatódhatott a mérkőzés, és a csapatok a hajrára mindent egy lapra feltéve kitámadtak, és a magyar válogatott csodát csinált a végén: az utolsó pillanatban Csoboth Kevin élete legfontosabb góljával meglett az 1-0-s győzelem Skócia ellen. És meglehet a továbbjutás is az Eb-n, ha a többi csoportban jól alakulnak az eredmények. A részletes tudósításunk a meccsről itt olvasható.

Varga Barnabás műtét előtt áll

A meccset követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy Varga már jobban van, de műtét vár rá . szövetségi kapitány hozzátette, hogy stabil a játékos állapota, eltört az arccsontja, emiatt kell megműteni, és ha tovább is jut végül a magyar válogatott, Varga számára már biztosan véget ért a torna.

A Magyar Nemzet kiküldött tudósítója jelenti Stuttgartból.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.