Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Vérző szívvel reagált a válogatott szurkolói csoportja az Eb-kiesésre

Azzal, hogy a magyar labdarúgó-válogatott a csoportkör végén kiesett a németországi Európa-bajnokságról, nemcsak a játékosok, hanem a szurkolóik szereplése is véget ért a tornán. Egy Eb ugyanis legalább annyira szól a drukkerekről, mint magukról a futballistákról. A magyar válogatott szurkolói csoportja, a Carpathian Brigade közleményt írt, miután számunkra véget ért az Eb.

2024. 06. 27. 14:03
Lugas EURO - 2024 szurkolók
A magyar válogatott szurkolói közös vonulást szerveztek mindhárom németországi Eb-meccs elé. Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vérző szívvel reagált a magyar válogatott szurkolói csoportja, a Carpathian Brigade arra, hogy csapata a csoportkör végén kiesett az Eb-ről. A németországi torna mindhárom magyar meccse előtt közös vonulást szerveztek Kölnben, illetve Stuttgartban a szurkolói csoport tagjai, amelyeken sok ezer ember együtt menetelt a stadionokhoz. Mindhárom meccsen több mint tízezer magyar szurkolt a lelátókon a magyar válogatottnak.

Lugas EURO - 2024 szurkolók
A magyar szurkolók nem voltak láthatatlanok az Eb-n (Fotó: Mirkó István)

Most az ő szerepük is véget ért az Eb-n, nem lesz piros-fehér-zöld zászlótenger a németországi stadionokban. A Carpathian Brigade is lezárta a magyarok Eb-szereplését a ma megjelent közleményében, amelynek szövegét változtatás nélkül idézzük.

„Szurkolótársaink, barátaink!

A vasárnapi diadal óta fél lábbal a föld fölött jártunk, várva a csoportmérkőzések lezárultát és az esetleges továbbjutást. Az álmunk, hogy 2016 után újfent a Nemzeti Tizenegynek szurkolhassunk az egyenes kieséses szakaszban, tegnap estére szertefoszlott. Vérző szívvel, de véget ért számunkra az Európa-bajnokság.

A kontintensviadal vége lehetőséget ad, hogy fanatikus létünk felidézze az idáig megtett utat; az évtizedek óta nem látott hosszú veretlenségi sorozatot, Rózsa Sándor lelátóra való varázsolását és megannyi diadalittas meccsnapi ünnepet, amit együtt éltünk át.

Pár napnak tűnhet, ami most mögöttünk áll, mégis szeretnénk, hogy éveken át elkísérjen minket az a küzdeni tudás, amit a csapat tett Varga Barnabásért, hogy aztán Csoboth Kevin gólját követően a 100. percben egymás nyakában ugrálva, könnyes szemmel ünnepeljünk. Érzelgős és örökké feledhetetlen pillanatok voltak, mikor hazánktól távol, tízezer nemzeti színű zászlót lengetve, jó kedvvel, bőséggel énekeltük a Nélküledet és a Himnuszt, tán úgy, mint azelőtt még sohasem. Mindezekért érdemes tenni, dolgozni a szürke hétköznapokban.

Végezetül szeretnénk kifejezni hálánkat mind a csapatnak, mind a 12. játékos felé, hogy megtette velünk ezt az utat. Július 20-án sportnapunkon folytathatjuk a megkezdett utat, majd ősszel a Nemzetek Ligája keretein belül szeretnénk ismét varázsolni valami szépet. Tartsatok velünk!

A lelátó az életem, átsegített már éveken,
Itt születtem, s itt halok, mindörökké magyarok!

CB’09”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.