Mbappé három gólban is benne volt, Spanyolország is kiütötte ellenfelét – Eb-felkészülési körkép

Szerda este Európa-szerte több felkészülési mérkőzést rendeztek. A jövő héten kezdődő Európa-bajnokságra hangoló együttesek közül Franciaország és Spanyolország is könnyed győzelmet aratott.

2024. 06. 06. 8:18
Soccer international friendly - France vs Luxembourg
Kylian Mbappé (balra) remekelt Luxemburg ellen. Fotó: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A franciák vendéglátóként 3-0-ra verték meg Luxemburgot, míg a spanyolok 5-0-ra nyertek Andorra ellen.

Oyarzabal triplázott

A legutóbbi világbajnokságon ezüstérmes Franciaország nagy fölényben futballozott Luxemburg ellen, ennek eredményeképpen már az első játékrészben megszerezte a vezetést, miután a Real Madridhoz igazolt Kylian Mbappé passzát követően Randal Kolo Muani fejelt a kapuba. A második félidőben Mbappé a bombagólt szerző Jonathan Claussnak is adott egy kulcspasszt, majd végül a 85. percben maga is betalált.

Spanyolország Andorrát fogadta, és az egygólos első 45 perc után 5-0-ra le is győzte. A spanyolok sikeréből három találattal vette ki a részét Mikel Oyarzabal. Az Eb-re készülő gárdák közül Belgium 2-0-ra nyert Montenegró, Dánia 2-1-re Svédország, Szlovákia pedig 4-0-ra San Marino ellen.

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.