Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Svájc

A Grand Slam-bajnok állította meg a magyar teniszező bravúros menetelését

Gálfi Dalma pályafutása második WTA-torna-elődöntőjét játszhatta a héten a hollandiai Rosmalenben. A finálé ezúttal sem jött össze, a füves pályás versenyen aratott öt győzelem után Gálfi Dalma az egyszeres Grand Slam-bajnok Bianca Andreescu ellen már nem tudott nyerni.

2024. 06. 15. 17:57
Gálfi Dalma Bianca Andreescu tenisz 's-Hertogenbosch
Gálfi Dalma nagyszerűen kezdte a füves pályás szezont Fotó: X/WTA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gálfi Dalma 2021-ben, Budapesten játszhatott először elődöntőt WTA-tornán. A magyar teniszező kiválóan kezdte az idei füves pályás szezont, s megduplázta WTA-elődöntői számát. Gálfi Dalma a selejtezőből indulva, összesen öt meccset nyerve jutott be a legjobb négy közé a ’s-Hertogenbosch mellett található Rosmalenben. A fináléba jutásért Gálfi ellenfele a kanadai Bianca Andreescu volt, aki 2019-ben a US Open döntőjében Serena Williams ellen nyert, megakadályozva ezzel az amerikai játékost, hogy beállítsa Margaret Court Grand Slam-csúcsát.

Bianca Andreescu Gálfi Dalma WTA Rosmalen 's-Hertogenbosch tenisz
Bianca Andreescu, a kanadai Grand Slam-bajnok kezd formába lendülni, Gálfi Dalma elleni sikerével tornadöntőbe jutott (Forrás: X/WTA)

Andreescu a Grand Slam-sikere óta rengeteg sérüléssel bajlódott, ezért nem tudta stabilizálni a helyét az éljátékosok között. A múlt héten véget ért Roland Garroson tíz hónap kihagyás után tért vissza. Amikor viszont egészséges, a legjobbak ellen is eséllyel lép pályára, Hollandiában a negyeddöntőben a szintén Grand Slam-bajnok Oszaka Naomi ellen nyert nagy csatában.

Andreescu három meccset nyert az elődöntőig Rosmalenben, Gálfi Dalma viszont ötöt, ugyanis a magyar játékosnak selejtezőt kellett játszania. Gálfi egy másik kanadai játékos ellen kezdte menetelését, Marina Stakusic legyőzése után már a főtáblára jutásért is a papírformát borította, a ranglistán magasabban jegyzett McCartney Kessler ellen. A főtáblán Gálfi Dalma simán nyert a hazai pályán játszó Arantxa Rus ellen, majd jött a legnagyobb bravúr, az ötödik kiemelt, Veronika Kugyermetova búcsúztatása. A negyeddöntőben Gálfi a szerb Alekszandra Krunics ellen folytatta győzelmi sorozatát.

Gálfi Dalma ápolásra szorul Andreescu ellen

Az elődöntőben a szél mindkét játékos dolgát nehezítette, Andreescu pedig azonnal elvette Gálfi adogatását. A magyar teniszező egyszer még visszazárkózott brékhátrányból, de végül 6:4-re elveszítette az első játszmát.

A második szett is gyors Andreescu-brékkel kezdődött, majd Gálfit ápolni is kellett. A magyar játékos – sajnos megszokott módon – kötésekkel játszott, a jobb térdén és a bal combján is.

Gálfi Dalma végül befejezte a meccset, 6:4, 6:2-re kapott ki. Ha fizikailag rendben lesz, a hollandiai menetelése nagyon jó előjel a folytatásra, főként a rövid füves pályás idény csúcspontjára, a wimbledoni tornára, amelyen a magyar teniszező Rosmalenhez hasonlóan szintén a selejtezőből próbál majd főtáblára kerülni.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.