Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Novak Djokovics utódja ellen Marozsán Fábián elkövette a nagy hibát

A Roland Garros befejeztével immár füvön játszanak a világ legjobb teniszezői. Marozsán Fábián Stuttgartban a szerb Hamad Medjedovics ellen játszott az első fordulóban. Bár az első játszmát a magyar játékos megnyerte, Novak Djokovics utódja fordított. Marozsán Fábián szerint az adogatásbeli különbség döntött a junior világbajnok Medjedovics javára.

2024. 06. 11. 7:24
MAROZSÁN Fábián
Párizs, 2024. május 30.
Marozsán Fábián a bolgár Grigor Dimitrov ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2024. május 30-án.
Novak Djokovics Hamad Medjedovics Stuttgart fű
Marozsán Fábián kikapott Novak Djokovics fiatal utódjától Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs megállás a teniszéletben, épphogy véget ért a Roland Garros, már Wimbledon van a fókuszban, amely a rövid füves pályás szezon csúcspontja lesz. Marozsán Fábián első füves tétmeccsét a stuttgarti ATP 250-es tornán vívta Hamad Medjedovics ellen. Bár a ranglistán Marozsán majdnem száz hellyel megelőzi a szerbet, ez csalóka, mert a Novak Djokovics utódjának kikiáltott junior világbajnok betegség és sérülés miatt az év első hónapjait kihagyta.

Hamad Medjedovics Marozsán Fábián Novak Djokovics utód
A szerbek abban bíznak, hogy a Marozsán Fábiánt legyőző Hamad Medjedovics lesz Novak Djokovics utódja (Fotó: Getty Images/Mike Hewitt)

Füves pályán például tavaly Hamad Medjedovics feljutott a selejtezőből a wimbledoni főtáblára, ugyanez Marozsánnak csak szerencsés vesztesként sikerült. Azóta Marozsán rengeteget lépett előre a rangsorban, így nem kell majd a füves pályás Grand Slam-tornán a selejtezővel bajlódnia.

Marozsán Fábián szettelőnyről kapott ki az új Novak Djokovics ellen

Medjedovics ellen Marozsán jól kezdett, az első játszmát tie breakben megnyerte, utána viszont a húszéves szerb átvette az irányítást, s végül 6:7, 6:1, 6:4-es sikerrel Medjedovics jutott a második fordulóba.

– Az első szettben nem volt rossz a színvonal, nagyon örültem neki, hogy jöttek az adogatásaim, és sikerült a rövidítést megnyertem. 

Van azonban egyetlen dolog, amit tilos rosszul csinálni füvön: nem szabad gyengén szerválni.

Ezúttal viszont rontottam néhányszor, a második játszmától másfél szetten keresztül gyengébbek voltak az adogatásaim és ez megbosszulta magát. Utána megint javultam, de már késő volt, nem tudtam visszabrékelni Medjedovicsot, pedig nekem is volt rá lehetőségem, hogy elvegyem az adogatását – összegzett a magyar játékos, akinek összesen hét bréklabdája volt a meccsen, ezek közül kettő akkor, amikor a szerb a meccsért adogatott, de egyikkel sem tudott élni.

Medjedovics nagyon jól adogatott, huszonöt ászt ütött a meccsen.

Hogyan tovább, Marozsán Fábián?

A nagyszerűen sikerült amerikai kemény pályás mesterversenyek óta Marozsán formája visszaesett, hat tornán vett részt, de csak három meccset tudott nyerni. A kézfájdalma továbbra sem javul, de Marozsán Fábián nem fogta erre a vereséget.

A magyar teniszező a jövő héten is Németországban, a hallei ATP 500-as tornán szerepel, és természetesen ott lesz Wimbledonban is, ahogy immár az is hivatalossá vált, hogy a párizsi olimpia mezőnyének is tagja lehet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.