Kylian Mbappé egyik álma valóra vált, a másik szertefoszlott

Hétfő este hivatalossá vált, amit már mindenki sejtett: Kylian Mbappé a Real Madrid játékosa lett. A francia támadó öt évre kötelezte el magát a Bajnokok Ligája-győztes spanyol csapathoz. Kylian Mbappé elárulta, hogy a szerződéssel nagy álma vált valóra. Egy másik álomról viszont le kellett mondania: Mbappé biztosan nem szerepelhet a hazai olimpián a francia válogatottban.

2024. 06. 04. 7:17
Clairefontaine-en-Yvelines, 2024. június 3. Real Madrid
Kylian Mbappé francia labdarúgó Emmanual Macron francia elnök érkezésére vár a Párizstól délre fekvõ Clairefontaine-en-Yvelines-ben lévõ edzõközpontban 2024. június 3-án. A francia válogatott a június 14. és július 14. között Németországban megrendezésre kerülõ labdarúgó-Európa-bajnokságra készül. A 25 éves játékos távozik a Paris Saint-Germain csapatától és pályafutását a Bajnokok Ligája-gyõztes Real Madrid labdarúgócsapatában folytatja.
Kylian Mbappé leigazolását az Európa-bajnokság előtt bejelentette a Real Madrid Fotó: MTI/EPA/Reuters pool/Sarah Meyssonnier
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kylian Mbappé és a Real Madrid szappanoperája évek óta húzódott, hétfő este azonban véget ért. A Bajnokok Ligája idei győztese ötéves szerződést kötött a legutóbbi világbajnokság gólkirályával. Kylian Mbappé a Paris Saint-Germain játékosaként nem tudott Bajnokok Ligáját nyerni, az elmúlt évek alapján a Real Madrid játékosaként erre nagyon jó esélye lesz.

Clairefontaine-en-Yvelines, 2024. június 3.
Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (b) és Kylian Mbappé francia labdarúgó Emmanual Macron francia elnök érkezésére vár a Párizstól délre fekvõ Clairefontaine-en-Yvelines-ben lévõ edzõközpontban 2024. június 3-án. A francia válogatott a június 14. és július 14. között Németországban megrendezésre kerülõ labdarúgó-Európa-bajnokságra készül. A 25 éves játékos távozik a Paris Saint-Germain csapatától és pályafutását a Bajnokok Ligája-gyõztes Real Madrid labdarúgócsapatában folytatja.
Didier Deschamps számíthat Kylian Mbappé játékára, Thierry Henry viszont nem számolhat a Real Madrid új támadójával az olimpián (Fotó: MTI/AP/Reuters pool/Sarah Meyssonnier )

– Egy álom vált valóra, boldog és büszke vagyok, hogy álmaim klubjához csatlakozhatok. Senki sem értheti, mennyire izgatott vagyok most. Alig várom, hogy találkozzunk, madridisták, és köszönöm a hihetetlen támogatásotokat – idézi az Origo Mbappé közösségimédia-bejegyzését.

Mbappé nagy árat fizet azért, hogy a Real Madrid játékosa lett

Egy másik nagy álmáról viszont le kellett mondania a szerződés érdekében a francia támadónak. A Real Madrid nem engedi el azokat a játékosait az olimpiára, akik a nyáron előtte az Európa-bajnokságon vagy a Copa Américán szerepelnek, így Mbappé nem szerepelhet a párizsi játékokon.

– A Real Madrid nagyon világosan fogalmazott az olimpiával kapcsolatban. Utoljára kollégista koromban kaptam ennyi elutasítást – mondta Thierry Henry, a francia olimpiai válogatott szövetségi kapitánya, aki hétfőn jelentette be huszonöt fős bő keretét. Az ötkarikás játékokra tizennyolc nevet adhat majd le.

Olimpia tehát nem, Európa-bajnokság viszont természetesen jut Mbappénak, akinek van elszámolnivalója a tornával. A támadó a legutóbbi két világbajnokságon villogott, eddigi egyetlen Eb-jén viszont teljesen formán kívül futballozott, s a Svájc elleni nyolcaddöntőben, a tizenegyespárbajban az ő rontása jelentette Franciaország váratlanul korai búcsúját.

A franciák az idei Európa-bajnokságon a D csoportban szerepelnek Hollandia, Lengyelország és Ausztria mellett. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.