A villámléptű fradista szoros versenyben maradt el a céljától

Molnár Attila a hatodik helyen zárt a 400 méteres síkfutásban a római Európa-bajnokság döntőjében. A Ferencváros futója a célegyenesbe befordulva a dobogóért is harcban állt, végül kevesebb mint két tizedmásodperccel maradt le a dobogóról. Női 200 méteren Takács Boglárka és Sulyán Alexa sem jutott be az elődöntőből a fináléba.

2024. 06. 10. 21:56
Róma, 2024. június 9.
Molnár Attila (b) a férfi 400 méteres síkfutás középfutamában a római atlétika Európa-bajnokságon 2024. június 9-én.
Molnár Attila a fedett pályás világbajnokság után a szabadtéri Eb-n is döntőt futott 400 méteren Fotó: MTI/Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Molnár Attila tavaly robbant be, amikor több ízben megjavította a 400 méteres síkfutás országos csúcsát, ő lett az első magyar futó, aki 45 másodpercen belül teljesítette az egykörös távot. A Ferencváros atlétája tavaly elődöntőt futott a budapesti világbajnokságon, majd idén Glasgow-ban fedett pályán vb-döntőbe jutott. Molnár Attila Rómában vasárnap bejutott az Európa-bajnokság döntőjébe.

TAKÁCS Boglárka Atlétika Európa-bajnokság Róma
Takács Boglárka 200 méteren nem volt olyan közel a döntőbe jutáshoz, mint a legrövidebb távon (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Molnár azonban nem elégedett volna meg ennyivel, néhány hónapja már nyilatkozta, hogy az Eb-érmet tűzte ki célul maga elé.

Molnár Attila és a hiányzó két tized

A magyar futó magasra tette a lécet, a döntőbe a hatodik legjobb idővel került be. A fináléban Molnár a hármas pályán futott, s hamar ráfutott a négyesen sprintelő német Bredaura.

A célegyenesbe befutva úgy tűnt, hogy még a dobogóért is versenyben lehet, végül a bronzérmes holland Liemarvin Bonevacia (44,88) mögött kevesebb mint két tizedmásodperccel lemaradva Molnár Attila hatodikként ért célba a döntőben, 45,07 másodperces idővel.

Ketten kiemelkedtek a mezőnyből, a fedett vb-n is aranyérmes belga Alexander Doom ezt a finálét is megnyerte 44,15-ös Európa-bajnoki csúccsal, a brit Charles Dobson 44,38-as egyéni rekordja az ezüstre volt elég.

A magyar csapat másik hétfői finalistája, Gyurátz Réka vasárnap a selejtező utolsó sorozatában dobta be magát a döntőbe, ott a 66,68 méteres eredménye a tizenkettedik helyhez volt elég.

A nők 400 méteres döntőjében a kolozsvári születésű, román színekben versenyző Miklós Andrea ötödikként ért célba, itt a lengyel Natalia Kaczmarek a világ idei legjobb eredményével (48,98) lett Európa-bajnok.

Takács Boglárka egyéni döntő nélkül marad

A hétfő esti programban két további magyar atléta a női 200 méter elődöntőjében volt érdekelt. Sulyán Alexa saját futamában 23,42 másodperccel a nyolcadik helyen ért célba, neki már az is szép eredmény volt, hogy az előfutamából továbbjutott.

Takács Boglárka a kiemeltek közé tartozott, azaz a 100 méterhez hasonlóan az elődöntőben kezdte meg a versenyt. A rövidebb távon minimális különbséggel maradt le a fináléról, 200 méteren nem kapta el jól a rajtot, a 23,09 másodperces idő futamában a negyedik, összesítésben az Európa-bajnokság tizenharmadik helyére volt elég.

Takács és Sulyán a 4x100-as váltó tagjaként még szerepel az Eb-n, ahogy Molnár Attila is minden bizonnyal ott lesz a 4x400-as stafétában. A négy hagyományos váltószám elődöntőit a kedd délelőtti programban rendezik, az Európa-bajnokság szerda este a férfi 4x100-as döntővel zárul, a négy váltóból ez az egyetlen, amelyben nem indul magyar csapat Rómában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.