Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Grúzia

Szoboszlai igazi kapitány, Liverpoolban is nagyon büszkék rá

A németországi Európa-bajnokság csoportkörében egyedi volt Magyarország és Skócia összecsapása. Szoboszlai Dominik és Andy Robertson személyében két olyan játékos viselte a csapatkapitányi karszalagot, akik idény közben klubtársak a Liverpool színeiben. A Vörösök közösségi oldala meg is ünnepelte a különleges pillanatot, Szoboszlai Dominik pedig leginkább azzal nyűgözte le a liverpooliakat, ahogy Varga Barnabás sérülése után viselkedett.

2024. 06. 24. 8:27
Skócia - Magyarország EURO - 2024
Szoboszlai Dominik foci Eb Varga Barnabás hordágy
Szoboszlai Dominik tett róla, hogy a hordágy minél hamarabb Varga Barnabáshoz érjen Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

és Andy Robertson idény közben közösen küzdenek a Liverpool sikeréért. Vasárnap este még az is benne volt a pakliban, hogy közösen szomorkodnak: ha nincs Csoboth Kevin századik percben esett gólja, s 0-0-ra végződik a skót és a magyar válogatott meccse, akkor Szoboszlai és Robertson sem örülhetett volna, bár ebben az esetben a skótoknak maradt volna nagyon halovány esélyük a továbbjutásra. Olyan forgatókönyv viszont nem létezett, hogy Szoboszlai Dominik és Andy Robertson is boldog lehessen a lefújás után.

Szoboszlai Dominik Andy Robertson Liverpool magyar válogatott Skócia foci Eb 2024
Szoboszlai Dominik az öröm perceiben sem feledkezett meg skót klubtársáról, Andy Robertsonról (Forrás: X/UEFA Euro 2024)

A Liverpool már a mérkőzés elején bejelentkezett a különleges címercseréről, s a hivatalos X-fiók bölcsen nem válaszolt arra a szurkolói kérdésre, hogy melyik válogatottnak szurkol. A foci Eb csoportkörében ez volt az egyetlen meccs, amikor két klubtárs volt a két szemben álló válogatott csapatkapitánya.

A Liverpool szurkolóinak többsége mindkét játékost dicsérte, bár akadtak néhányan, akik szívesen láttak volna egy skót büntetőt a meccsen, s volt, aki annak örült, hogy Robertson már biztosan nem sérül meg az Eb-n. Az a hozzászólásokból nem derült ki, mennyire vannak képben a liverpooli drukkerek azzal, hogy Szoboszlai sérüléssel küzd a torna alatt.

Szoboszlai Dominik igazi kapitány

Amit azonban a legtöbben kiemeltek, az nem Szoboszlai Dominik vagy Andy Robertson játéka volt, és még csak nem is az, ahogy Szoboszlai a meccs után az ünneplés közepette is szánt időt arra, hogy egy vigasztaló ölelést adjon klubtársának.

Nézzétek meg, mit csinált, amikor a társa a földön volt. Igazi kapitány

– írta az egyik szurkoló, Varga Barnabás ijesztő sérülésére utalva.

Kiemelik azt is, ahogy Szoboszlai a lefújás után Varga Barnabás mezével ünnepelt, s azt is, ahogyan a személyzet lassúsága miatt maga futott be Vargához a hordággyal.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.