Erőt demonstrálna az FC Barcelona az Eb sztárjának megvételével

Joan Laporta klubelnök szerint újra van pénz a kasszában, az FC Barcelona már egy drága igazolást is megengedhet magának. A kiszemelt pedig nem más, mint az Eb-n már az elődöntőben járó spanyol válogatott egyik feltörekvő sztárja, Nico Williams, aki az Athletic Bilbaótól kerülhet a Barcelonához a nyáron.

2024. 07. 08. 17:24
WILLIAMS, Nico
A spanyol Nico Williams (j) ünnepel, miután megszerezte csapata harmadik gólját a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében játszott Spanyolország-Georgia mérkőzésen a kölni RheinEnergieStadionban 2024. június 30-án. Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FC Barcelona most már évek óta súlyos anyagi válságban szenved, többek között Lionel Messi is azért hagyta el élete klubját, mert a katalánok már nem engedhették meg maguknak a fizetését. Joan Laporta most azonban biztató hírekkel szolgált a Barcelona szurkolóinak: az anyagi nehézségek ideje véget érhet, és ezt Nico Williams tervezett szerződtetése igazolhatja.

WILLIAMS, Nico
Nico Williams a spanyol válogatott húzóembere az Eb-n. Irány Barcelona? (Fotó: EPA/Szilágyi Anna)

– Már megengedhetjük magunknak, hogy olyan játékost vegyünk meg, mint Nico Williams – jelentette ki Laporta, akinek a szavait a Marca idézte. – Azt hiszem, képesek leszünk megbirkózni a leigazolásával az Athleticből. Ez az egyik terv, amin dolgozunk a vezetőedzőnkkel, Hans-Dieter Flickkel. Nico egy olyan játékos, akit nagyon szeretnénk megszerezni.

Nico Williams bizonyíthatja, van pénz Barcelonában

Alapvetően nem szokás, hogy a klubelnökök ilyen nyíltan beszélnek egy kiszemelt futballista szerződtetéséről, amíg nincs leütve az átigazolás, tehát vélhetően a Barcelonának szüksége van arra, hogy sajtónyilvánosságot kapjon, már jobb anyagi helyzetben van. Ez ugyanis utat nyithat más igazolásoknak is, bizalmat ébreszthet azokban a játékosokban, aki eddig a klub anyagi helyzete miatt nem akartak oda szerződni.

– Úgy gondolom, hogy hamarosan jó híreket közölhetünk a gazdasági helyzetünkről, rendezzük a dolgainkat a pénzügyi Fair Play szellemében – erősítette meg Laporta. – Sokat dolgoztunk ezért, a klub anyagilag talpra állt, ami azt jelenti, hogy sportszakmai jó hírekre is van kilátás.

Magyarán: a Barcelona újra ringbe száll az átigazolási piacon, és tud majd nagyobb összegeket fizetni egy-egy futballistáért. Nico Williams piaci értéke például 60 millió euró, a kivásárlási ára pedig 55-58 millió lehet. A 21 éves szélső szerződése 2027-ig érvényes az Athletic Bilbaóval, és az Eb-n kifejezetten jól játszik az elődöntős spanyol válogatottban: a Georgia elleni nyolcaddöntőben gól és gólpassz is került a neve mellé.

Több riválisa is akad a katalán klubnak

Nem lesz könnyű dolga ugyanakkor a Barcának, ugyanis a Marca arról is ír, hogy Nico Williams a Bayern München, a Liverpool és a Chelsea kívánságlistáján is szerepel. És még az sem zárható ki, hogy marad az Athletic Bilbaóban, amely korábban Nico testvérét, a ghánai válogatott Inaki Williamset új szerződés megkötésére bírta rá, magasabb kivásárlási árral, így kivédte a Liverpool támadását a játékosért.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.