Bellingham szavai nem tehetik boldoggá Mbappét

Kialakult az elődöntő mezőnye a németországi Európa-bajnokságon: az egyik ágon Franciaország és Spanyolország, a másikon Hollandia és Anglia jutott a négy közé. Az angolok futballistája, Jude Bellingham természetesen abban bízik, hogy csapata lesz az egyik döntős, és már azt is felfedte, reményei szerint melyik válogatott lesz a másik finalista.

2024. 07. 07. 8:17
Jude Bellingham a Svájc elleni negyeddöntőn
Jude Bellingham a Svájc elleni negyeddöntőn Fotó: AFP/Anadolu/Hesham Elsherif
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jude Bellingham és Kylian Mbappé az Európa-bajnokság után csapattársak lesznek a Real Madridnál. Addig azonban vetélytársak. Bellingham viszont azt nem szeretné, hogy ellenfelek is legyenek, ezt világossá tette, miután az angol válogatott tizenegyespárbajt követően kiejtette Svájcot, és elődöntőbe jutott a németországi Európa-bajnokságon.

Bellingham reméli, hogy nem fut össze a maszkos Mbappéval az Eb-n
Bellingham reméli, hogy nem fut össze a maszkos Mbappéval az Eb-n (Fotó: AFP/NurPhoto/Foto Olimpik)

Bellingham inkább a spanyolokat választaná

A Real Madrid középpályása reméli, hogy a hősiesen küzdő törököket búcsúztató hollandokon is túljut az Eb-n nem sziporkázó Anglia. A másik ágon Spanyolország és Franciaország csap össze a döntőért, és Bellingham szombaton elárulta, ő melyik csapattal nézne inkább szembe.

– Spanyolország nagyszerűen játszott az elmúlt három hét során, de bármi megtörténhet. Remélhetőleg Spanyolországgal találkozunk a döntőben. Ők valóban nagyon jók – fejtette ki a 21 éves futballista. Ehhez alighanem Mbappénak is lesz egy-két szava.

Spanyolország és Anglia egyébként időtlen idők óta nem találkozott az Európa-bajnokságokon. Legutóbb az 1996-os torna negyeddöntőjében mérkőzött meg egymással a két válogatott. Akkor az angolok kerültek ki győztesen a csatából, tizenegyesek döntöttek.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.