Copa América: Messi már a döntő előtt ünnepelt, hős lett a barátja

Vasárnap hajnalban a Copa América bronzmérkőzésén 2-2-es rendes játékidőt követően az uruguayi válogatott tizenegyespárbajban 4-3-ra legyőzte a kanadai csapatot, ezzel Marcelo Bielsa együttese végzett a harmadik helyen a dél-amerikai kontinenstornán. A találkozó hőse a 37 éves Luis Suárez volt.

2024. 07. 14. 9:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kanadaiak a címvédő argentinok, míg az uruguayiak a kolumbiaiak elleni elődöntött veszítették így, de a bronzéremért így is harcba szállhattak – írta az Origó. A uruguayi válogatottban ott volt a Liverpool támadója, az a Darwin Núnez, aki a Kolumbia elleni találkozó után a lelátón verekedett a kolumbiai szurkolókkal, miután azok fenyegetően léptek fel a családjával szemben.

CONMEBOL Copa America 2024 - Semi-finals Uruguay vs Colombia
A verekedése ellenére pályára léphetett Darwin Núnez (Fotó: EPA/Brian Westerholt)

A Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség vizsgálatot indított az eset miatt, Núnezt egyelőre nem tiltották el, de a FIFA még nem zárta le az ügyet, így elképzelhető, hogy nem ússza meg komolyabb büntetés, akár több hetes eltiltás nélkül a dolgot.

A remek iramú mérkőzésen az uruguayi válogatott már a hetedik percben megszerezte a vezetést Rodrigo Bentancur révén. Noha ekkor sokan azt gondolták, a kékek kiütik Kanadát a bronzmeccsen, nem ez történt. Az észak-amerikai válogatott előbb a 22. percben Ismael Koné egy elképesztő karaterúgással emelt a kapuba. 

Suárez jött, látott és megmentette Uruguayt

Már mindenki a hosszabbításra várt, amikor alaposan felpörögtek az események. Előbb a 80. percben Jonathan David értékesített egy kipattanót, azaz Kanada már-már fogta a bronzérmet, amikor jött a már döntős Lionel Messi barátja, és minden megváltozott. A csereként beállt 37 éves Luis Suárez a 92. perc elején egy remek egyéni alakítás után még kihagyta a hatalmas ziccerét, ám 40 másodperccel később a támadó újra helyzetbe került, és hét méterről a bal felsőbe lőtt, ezzel pedig büntetőpárbajra mentette a meccset.

A szétlövésben az uruguayiak mind a négy tizenegyesüket belőtték, míg a kanadaiaktól Ismael Koné és Alphonso Davies is hibázott, így a dél-amerikai csapat lett a bronzérmes a Copa Américán. A lefújás után az uruguayi játékosok egy emberként ünnepelték a 37 éves Luis Suárezt, aki 142 mérkőzésen 69 gólt lőtt a nemzeti csapatban, és minden bizonnyal ez volt az utolsó fellépése a válogatottban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.