Djokovics ezért nem kér az olimpiai faluból – peches olimpikon a szerb klasszis

Párizsban már benépesült az olimpia falu, a legnagyobb nyüzsgés pedig két teniszcsillag, Rafael Nadal és Carlos Alcaraz körül van, akikkel rengetegen akarnak közös fotót készíteni. Azt nem tudjuk, hogy Novak Djokovics erről értesülve rettent-e meg, de úgy döntött, hogy ő nem lakik majd a faluban.

2024. 07. 24. 7:32
Novak Djokovics két és fél hete a wimbledoni döntőben veszített Carlos Alcaraz ellen
Novak Djokovics két és fél hete a wimbledoni döntőben veszített Carlos Alcaraz ellen Fotó: EPA/Tolga Akmen
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovics a párizsi olimpián óvni kívánja a magánéletét és nyugalmat szeretne, ezért nem az olimpiai faluban fog lakni – értesült a Claytenis.com szakportál. – Arra számítunk, hogy Novak néhány napon belül megérkezik, de nem marad velünk a faluban – árulta el a szerb delegáció egyik tagja a szakportálnak.

Novak Djokovics
Novak Djokovics érmet nyerne Párizsban Fotó: EPA/Tolga Akmen

Az olimpián 112 szerb sportoló vesz részt, és mondani sem kell, hogy a legnagyobb sztár közülük a már 37 éves Novak Djokovics, aki 24 Grand Slam-tornán diadalmaskodott, ezzel a tenisz történetében a férfiak között a legtöbb GS-győzelemmel ő rendelkezik. Tízszer nyert az Australian Openen, hétszer Wimbledonban, négyszer a US Openen és háromszor győzött a Roland Garrosonon is, ahol a párizsi olimpia tenisztornáját rendezik.

Djokovics mérlege: négy olimpián egy bronzérem

S Djokovicsnak az olimpiákkal kapcsolatban nagy hiányérzete lehet. Négy olimpián is indult, 2008-ban, 2012-ben, 2016-ban és 2021-ben is ott volt az ötkarikás játékokon; mindig megmérette magát egyesben és párosban is (háromszor férfipárosban, Tokióban pedig a műsorváltozással programba került vegyes párosban), de csak egy érme van, egy bronz, amit még 2008-ban, Pekingben szerzett egyesben. S három bronzmeccset elveszített: 2012-ben egyesben, legutóbb, Tokióban pedig egyesben és vegyes párosban is elbukta az érmes helyosztót – egészen pontosan utóbbit játék nélkül, nem tudtak kiállni a párjával.

Djokovics Tokióban egyébként az olimpiai faluban lakott, és akkor azt mondta, hogy minden másodpercét élvezte az ott eltöltött idejének. S az sem zavarta, hogy az olimpiai falu egyik legnépszerűbb lakója volt. 2016-ban, Rióban viszont nem költözött be az olimpiai faluba.

Miután két és fél hete Wimbledonban a döntőben kikapott Alcaraztól, azt mondta, hogy az olimpián érmet szeretne nyerni.

Amint arról beszálmoltunk, Alcaraz és Rafael Nadal körül mindig hatalmas csődület van az olimpiai faluban…

 

Egy Alcaraz-tabló – lehet, hogy Djokovics ilyent nem szeretne, most csak a teniszre koncentrálna.

Alcaraz a fókuszban Forrás: X/We Are Tennis

Érdemes megnézni az alábbi videót: Rafael Nadal az olimpiai falu éttermében:

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.