Feldolgozhatatlan trauma: hat másodperccel a vége előtt meccslabda, mégis kikaptunk

A magyar férfi-kézilabdaválogatott szinte végig vezetett Norvégia ellen, végül mégis kikapott 26-25-re. Az első félidőt elsősorban Palasics Kristóf bravúrjainak köszönhetően uraltuk, szünetben 13-11-re vezettünk. Az utolsó tíz perc 20-20-ról, az utolsó öt 23-23-ról, a legutolsó 25-25-ről kezdődött. Hat másodperccel a vége előtt Imre Bence ziccert hibázott, a kontrából a norvégok egy másodperccel a vége előtt gólt dobtak, így kaptunk ki 26-25-re. Nem vigasz, hogy nem érdemeltünk vereséget.

2024. 07. 31. 9:42
magyar kézilabda-válogatott, Magyarország, Norvégia
Feldolgozhatatlan vereséget szenvedett a magyar férfikézilabda-válogatott Norvégia ellen Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rosta Miklós kedd éjszaka lebetegedett, ezért ő kimaradt a keretből, Chema Rodríguez szövetségi kapitány a tartalékok közül Pedrót nevezte a Norvégia elleni találkozóra. A norvégok szereztek vezetést, aztán Szita dobott szép gólt, közte pedig a felső lécet forgácsolta szét. Sajnos ziccerből Bóka követte a példáját, mégis tartottuk a lépést a norvégokkal. 4-3-ra még mi vezettünk, aztán 7-5-re fordítottak a norvégok, de ettől nem tört meg a magyar válogatott, az első félidő közepén ismét átvette az irányítást. 

Szita Zoltán, magyar kézilabda-válogatott, Norvégia, Olimpia 2024
Szita Zoltán bátran vállalkozott a meccs elején. Fotó: Csudai Sándor

Többnyire sikerült megakadályozni a norvégok fő fegyverét, a lerohanást, jó volt a védekezés, a kapuban pedig Palasics Kristóf bravúrok sorát mutatta be, az első félidőben 20 lövésből 9-et is megfogott, ami 45 százalékos teljesítmény.

A támadásaink is jól működtek, Bánhidi Bencét nem nagyon tudták tartani a norvégok, akik szerencsére jó néhány technikai hibát is elkövettek. 13-11-es vezetésről vonultak a mieink szünetre. Az első félidő nagyon biztató volt!

Magyar góllal (Imre Bence) kezdődött a második félidő, aztán viszont hármat dobtak és egyenlítettek a norvégok (14-14). Ismét a magyarok vettek lendületet, 19-17-nél újra két góllal vezettünk. Bánhidivel továbbra sem bírtak a norvégok. Sipos kihagyta a helyzetet, gyors norvég gól, az utolsó tíz perc 20-20-as döntetlenről kezdődött.

Bodó elkapta a fonalat, három lövés, három gól! Lékai sajnos eladta a labádt, norvég indítás, az utolsó öt perc is döntetlenről (23-23) kezdődött. Infarktus…

Bánhidi ziccert hibázik, Lékai gólt dob, 25-25. Egyetlen perc van hátra.

A norvégoké volt az utolsó támadás, de eladták a labdát. Imre Bence egyedül törhetett a kapura, hat másodperc volt hátra, amikor ellőtte a labdát. Bergerud kivédte, a mieink lefagytak, a kontrából a norvégok egyetlen másodperccel a vége előtt bedobták a győztes gólt.

26-25-re kikaptunk, nem vigasz, hogy nem érdemeltünk vereséget.

Videón az utolsó egy, helyesebben fél perc:

A magyar válogatott eredményei az olimpiai tornán:
Magyarország–Egyiptom 32-35
Magyarország–Argentína 35-25
Magyarország–Norvégia 25-26
Magyarország–Dánia péntek, 9.00
Magyarország–Franciaország vasárnap, 16.00

A hátralévő két mérkőzésből legalább egyet meg kell nyerni a továbbjutás érdekében.

A magyar esélyek elemzése Éles Józseffel:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.