Klujber Katrin állapotáról beszélt az olimpiára készülő válogatott kapitánya

A párizsi játékokra készülő magyar női kézilabda-válogatott szombaton Klujber Katrin nélkül is legyőzte Szlovéniát. Ezt követően a hiányzó játékosról, a mérkőzésről és a felkészülési hajráról kérdeztük Golovin Vlagyimir szövetségi kapitányt.

2024. 07. 13. 17:06
Magyar Szlovén női kézilabda
Golovin Vlagyimir Szlovénia ellen nem számíthatott kulcsjátékosára, Klujber Katrinra. Fotó: Ladóczki Balázs Forrás: Ladóczki Balázs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint megírtuk, győzelemmel búcsúzott el a hazai közönségtől a magyar női kézilabda-válogatott, amely szombaton Győrben a szünetben még hattal vezetett, végül 28-27-re verte meg Szlovéniát olimpiai felkészülési mérkőzésen.

Magyar Szlovén női kézilabda
Egy csoportképre is összeállt az utolsó hazai meccs után a válogatott. Fotó: Ladóczki Balázs

 

Hétfőre Klujber is rendben lesz

– Az első félidő első 15-17 percében ott folytattuk, ahol Szlovéniában abbahagytuk, ezt követően sort cseréltünk, majd valahogy nem tudtuk megoldani a védekezést. Kihagytuk a helyzeteinket, védekezésben szélesen álltunk egymástól, így kialakultak olyan rések, ahova be tudtak törni a szlovének – kezdte a lapunk kérdéseire válaszoló Golovin Vlagyimir. – Sajnos a második félidő ugyanígy nézett ki. Nagyon sok helyzetet hagytunk ki, de a védekezés és a kapus ezúttal nem volt összhangban.

A nemzeti csapat meghatározó játékosa Klujber Katrin, aki jelen is volt Győrben, pályára azonban nem lépett. Adta magát a kérdés: mit lehet tudni az állapotáról?

Semmi komoly, volt egy apróbb sérülése, ezért nem akartunk kockáztatni, pihenőidőt kapott. A fizikális munkát ő is elvégezte a csapattal, ezért biztos vagyok benne, hogy hétfőre ő is 100 százalékos állapotban lesz

– jelentette ki a szövetségi kapitány.

 

Elemezni kell a történteket

A magyar női kézilabda-válogatott az olimpiai csoportkör július 25-i kezdete előtt július 19-én vív még egy felkészülési meccset Németországgal, idegenben.

– A következő napokban a saját játékunkat fogjunk elemezni, meg kell találnunk, hogy mi okozta a szlovénok ellen látott 40-45 percet. Egy komoly mérkőzésen volt 10 gólos előnyünk, végül csak egyet tudtunk megtartani belőle, így nem lehet. Felkészülünk a német válogatottra, de a saját játékunkra is koncentrálunk – mondta ezzel kapcsolatban Golovin Vlagyimir.

Magyarország Hollandia, Spanyolország, Franciaország, Brazília és Angola mellett a B csoportban szerepel majd Párizsban.

Értékelés a mérkőzés után:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.