Nem akart nyeretlenül hazajönni – hátrányból fordítva jutott tovább a rutinos magyar olimpikon

Győzelemmel kezdte meg szereplését a párizsi olimpia asztalitenisz-tornáján Póta Georgina. A Budaörs 39 éves játékosa a német színekben induló Shan Xiaona elleni negyedik szett után 3:1-es hátrányban volt, ám fordítani tudott – nyilatkozatában elmondta, mi segítette át a nehézségeken.

2024. 07. 28. 6:50
XIAONA, Shan; PÓTA Georgina
Az ötödik olimpiáján szereplő Póta versenyben maradt Párizsban. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombat este véget ért találkozó esélyese Póta kínai származású ellenfele volt, aki csapatban olimpiai ezüstérmes (2016) és világbajnoki bronzérmes (2022), emellett pedig párosban és csapatban ötszörös kontinensbajnok.

Dióhéjban a történtekről

Póta Georgina jól kezdett, megnyerte az első szettet, ezt követően azonban magára talált Shan Xiaona, aki a következő hármat nyerve 3:1-re elhúzott. Póta nem adta fel, agresszívabban, higgadtabban játszott a folytatásban, ennek eredményeképpen megfordította az állást és legyőzte kínai–német ellenfelét. A 32 között a negyedik helyen kiemelt dél-koreai Sin Jubin és az ausztrál Melissa Tapper hétfői párharcának továbbjutója vár majd Póta Georginára.

XIAONA, Shan; PÓTA Georgina
Pillanatkép Póta és német-kínai ellenfele összecsapásából (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Minden erejét összeszedte

– Az az igazság, hogy pár szettet rá kellett arra szánni, hogy megérezzem, ahogy a szemcséssel játszik a német lány. Egyébként volt csapattársam, bár nem sokat edzettünk együtt, azért annyi előnnyel indultam, hogy játszottam már ellene, de ez évekkel ezelőtt volt – nyilatkozott a Shan Xiaona elleni sikert követően a Budaörs játékosa. 

– Amikor megnyerte a negyedik szettet, éreztem, hogy kicsit megkönnyebbült, én meg gondoltam, ha már itt vagyok az ötödik olimpiámon, szeretnék legalább egy meccset nyerni, ha már eljöttem. Összeszedtem minden erőmet és csak arra fókuszáltam, hogy ezt a meccset nem fogom elengedni, hanem azért is megcsinálom.

A magyar csapat vasárnapi programját IDE kattintva láthatja!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.