Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Óriási VAR-botrány miatt esett ki a házigazda, Pulisic elküldte a fenébe a bírókat

Nemcsak a Németországban zajló Európa-bajnokság, hanem az amerikai kontinenstorna is VAR-botránytól hangos. Nem jutott tovább a Copa América csoportköréből a házigazda Egyesült Államok labdarúgó-válogatottja, miután Uruguay egy lesgyanús góllal győzött ellene, ám a találatot a videóbíró nem vonta vissza. Christian Pulisic cinikusan ünnepelni küldte a játékvezetőket az uruguayi játékosokhoz.

2024. 07. 02. 11:13
CONMEBOL Copa America 2024 - Group C USA vs Uruguay
Uruguay ünnepli Mathias Olivera lesgyanús gólját, ami a házigazda Egyesült Államok kieséséhez vezetett a Copa Américán. Fotó: EPA/WILLIAM PURNELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államokban zajló Copa América C csoportjának záró fordulóját rendezték magyar idő szerint keddre virradóra. A házigazda amerikai válogatott egy-egy győzelemmel és vereséggel állt két meccs után, és akkor lehetett volna esélye a továbbjutásra, ha legyőzi a forduló előtt hatpontos Uruguayt, hiszen a csoport másik meccsén Panama is a második győzelméért küzdött Bolívia ellen.

CONMEBOL Copa America 2024 - Group C USA vs Uruguay
Christian Pulisic elküldte a fenébe a bírókat a meccs végén (Fotó: EPA/William Purnell)

Az Egyesült Államok–Uruguay meccs egyetlen gólja a 66. percben született, amikor szabadrúgás után Ronald Araujo fejelte kapura a labdát, ami az amerikai kapusról kipattant, éppen Mathias Olivera elé, aki a kapuba lőtt. 

A kimerevített vonalképen jól látszik, hogy egy uruguayi játékos egyértelműen lesen van, de ő nem avatkozott játékba, középen viszont Olivera is nagyon lesgyanús helyzetben volt a gól előtt.

A német–dán VAR-botrány fordítottja?

Gyakorlatilag itt is centik dönthettek, csakúgy mint a Németország–Dánia Eb-meccsen, ahol végül nem adták meg a dánok gólját. A Copa Américán viszont a házigazda amerikaiak ellen ítéltek, és a VAR-ellenőrzés után is helyben hagyták az uruguayi gólt: az amerikai védőnek kb. a nagylábujja lehetett előrébb, mint Olivera. Az eset végül az Egyesült Államok kiesését eredményezte. A csoport másik meccsén ugyanis Panama 3-1-re legyőzte Bolíviát, így ők jutottak tovább a második helyen a hibátlan Uruguay mögött a negyeddöntőbe.

Az amerikaiak persze fel vannak háborodva, a legnagyobb sztárjuk, a jelenleg az AC Milanban futballozó Christian Pulisic cinikusan arra kérte a játékvezetőket a meccs végén, hogy menjenek ünnepelni az uruguayi játékosokkal.

A Copa América negyeddöntőjében Argentína–Ecuador és Venezuela–Kanada meccseket rendeznek, a most továbbjutó Uruguay és Panama még ellenfélre vár, a D csoport utolsó fordulóját ma éjjel rendezik, onnan Kolumbia már továbbjutott, és Brazília követheti, de a sorrendjük még nem dőlt el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.