Intő jel vagy átrendeződés? Erősödő vízilabdás kételyek

A magyar férfivízilabda-válogatott 13-11-re kikapott Olaszországtól a budapesti felkészülési tornán. Na bumm, belefér. Mondhatnánk. Ám a viadal első két fordulójának eredményei azt sugallják, már vízilabdában sincs olyan, hogy tuti meccs.

2024. 07. 12. 23:08
MANHERCZ Krisztián
Négy góllal Manhercz Krisztián volt a mieink legjobbja Fotó: MTI/Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ki ne emlékezne rá, hogy februárban, a dohai világbajnokság negyeddöntőjében a magyar férfivízilabda-válogatott 8-4-es vezetésről végül 11-10-re kikapott. Egyszeri, kicsúszott eredmény, a többség fölényesen ezzel intézte el a kudarcot, ami már akkor sem volt igaz, hiszen a vb előtti felkészülési mérkőzésen, a Komjádi-uszodában is csak egy góllal vertük a franciákat.

A Margitszigeten zajló Domino Trans kupa első fordulójában, még csütörtökön megint csak nagy falat volt a francia válogatott, Varga Zsolt együttese csupán ötméteresekkel győzött 14-12-re.

Ennél is megdöbbentőbb eredményt hozott az első forduló másik meccse: OlaszországJapán 13–12. A hagyományokban élő reflex alapján ezt azzal intéztük el, az olaszok nyilván kemény melóból érkeztek hozzánk.

Na már most, a második fordulóban a magyar válogatott attól az Olaszországtól kapott ki vizsonylag simán, 13-11-re, amelyik csak egy góllal verte Japánt. Ez alapján akkor a szombati harmadik fordulóban Japán esélyesként száll medencébe Zalánkiék ellen?

Ennyire talán nem eszik forrón a kását, ám az olimpiára gondolva jó lesz észnél lenni. Párizsban Magyarország, Spanyolország, Szerbia, Ausztrália, Franciaország és Japán alkotja a B csoportot, a hat csapatból négy jut tovább. A tradíciók alapján azt mondanánk, nekünk érdemben a negyeddöntővel kezdődik a torna. A spanyolokkkal és a szerbekkel várhatóan szoros mérkőzést vívunk, Doha óta a franciákat sem becsülhetjük le, a két kötelező győzelmet tehát Ausztrália és Japán ellen kell bezsebelni. Reméljük, ezt az okoskodást a mieink szombaton a Japán elleni meccsen megerősítik, nem pedig cáfolják.

Magyarország–Olaszország 11–13, magyar gólszerzők: Manhercz 4, Zalánki 2, Angyal 2, Vigvári Vince, Fekete, Jansik

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.