Több mint háromezer ember csalódott pénteken este a Margitszigeten + videó

A párizsi olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 13-11-re kikapott az olasz csapattól a Margitszigeten zajló Domino Trans nemzetközi férfi felkészülési torna pénteki második fordulójában.

2024. 07. 13. 6:55
JANSIK Szilárd
Budapest, 2024. július 12. A magyar csapat a Dominó Trans nemzetközi férfi felkészülési vízilabdatorna Magyarország - Olaszország mérkõzésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2024. július 12-én. Középen Jansik Szilárd csapatkapitány Fotó: MTI/Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1-5-ös nyitónegyed alapjaiban határozta meg az olaszok elleni mérkőzést a Domino Trans Kupa második napján: ezután csak a kapaszkodás maradt, ám nem volt eléggé stabil a játék ahhoz, hogy kettőnél közelebb férkőzzünk riválisunkhoz, hiába reménykedett több mint háromezer szurkoló a margitszigeti alkonyatban. A 13-11-es vereséget hozó találkozó után Varga Zsolt szövetségi kapitány a következőket nyilatkozta az NSO Tv-nek:

VARGA Zsolt
Varga Zsolt csapata nem bírt az olaszokkal (Fotó: Kovács Tamás)

Varga Zsolt: El kell kezdeni játszani

– Teljesen más ritmusban van a két csapat, nehéz ilyenkor megmondani, hogy ki milyen munkafázisban van. Mi most hagytuk abba a fizikális munkarészt. Tulajdonképp ez a hét az, amikor a csapat a legfáradtabb a mérések alapján is. Tudtuk ezt jól, viszont el kell kezdeni játszani, mert relatíve rövid felkészülésről van szó. Nyilván ebben benne van az is, hogy nem úgy megy a játék, viszont nagyon fontos, hogy lássuk, hol nem megy a játék, hol kell még gyakorolni, hol kell még többet belenyúlni, mi az, amit le kell tisztázni.

 

Eredmények:

2. forduló:
Magyarország–Olaszország 11-13 (1-5, 3-2, 4-4, 3-2), a magyar gólszerzők: Manhercz 4, Angyal, Zalánki 2-2, Vigvári Vi., Fekete, Jansik 1-1

A nap másik mérkőzésén:
Japán–Franciaország 13-12 (4-2, 2-2, 5-4, 2-4)

csütörtökön játszották:
Magyarország–Franciaország 14-12, ötméteresekkel
Olaszország–Japán 13-12

a szombati program:
Olaszország–Franciaország 9.30
Magyarország–Japán 11.00

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.