Bognár György burkoltan újra beszólt az MLSZ-nek, kompenzálnia kell a játékosait

Nagy port kavart az elmúlt napokban Bognár György kifogása, hogy a Paks nem halaszthatott meccset az NB I-ben a nemzetközi szereplésére tekintettel, és az edző a montenegrói Mornar elleni továbbjutás után is amiatt panaszkodott, hogy milyen nagy terhelésnek vannak kitéve a játékosai. Bognár burkoltan újra beszólt az MLSZ-nek, pedig a Paks most történelmi siker kapujában áll, bejuthat a Konferencialiga csoportkörébe.

2024. 08. 14. 8:15
BOGNÁR György
Bognár György, a Paks vezetõedzõje a labdarúgó Konferencia-liga harmadik selejtezőkörében játszott Paksi FC - Mornar mérkőzésen. Fotó: MTI/Vasvári Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bognár György a Paks szombati, ZTE elleni bajnoki veresége után nyilatkozta, hogy jól jött volna a csapatának egy kis szünet a fontos nemzetközi kupás visszavágó előtt, „ de úgy látszik, Magyarországon csak a Ferencvárosnak lehet halasztani”. A Paks végül „kibírta” a Mornar elleni visszavágót is, amelyen 2-2-es döntetlen született, így összesítésben 5-2-vel a magyar csapat jutott tovább a Konferencialiga rájátszásába, ahol már a csoportkörbe jutás lesz a tét.

SZABÓ Bálint
A Paks továbbjutott a Mornar ellen, a csoportkör kapujába lépett (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

– A célunkat elértük, gyakorlatilag ezért jöttünk ide – értékelt Bognár György, majd újra rátért arra, hogy a játékosai mennyire ki vannak készülve. – Hat nap alatt a harmadik tétmeccsünk volt, és mindhármon hiányzott a dinamika a játékunkból, amire nekünk szükségünk van. Egy hónap alatt kilenc mérkőzést játszottunk, regenerálódnia kell a csapatnak. Utazunk állandóan, nem tudunk frissülni, ez a tempó így nagyon sok.

Mint ismert, a Paks halasztási NB I-es kérelmét az MLSZ elutasította, majd lapunk megkeresésére a versenyszabályzat egyik pontjára hívta fel a figyelmünket indoklásként, ám ez öngól volt, mert a hivatkozott pont szerint a Paksnak igenis járt volna a halasztás.

Bognár György: Muszáj adnunk két szabadnapot

A Paks vasárnap a Nyíregyháza ellen lép pályára az NB I-ben, jövő csütörtökön pedig már megkezdi a Konferencialiga rájátszását a párharc első meccsével, az ellenfele egyelőre nem ismert. A cseh Mladá Boleslav és az izraeli Hapoel Beer Seva párharcának továbbjutójával vív meg a főtáblára jutásért. Csehországban 1-1-es döntetlent játszottak a felek, a visszavágót Bulgáriában tartják csütörtökön, de ha az izraeliek mennek tovább, jó esély van rá, hogy hazai mérkőzésükre Debrecenben vagy Zalaegerszegen kerül sor.

– Sántított a csapatjáték, de a továbbjutásunk egy percig sem forgott veszélyben – tette hozzá Bognár György, aki burkoltan újra beszólt az MLSZ-nek, amely nem engedett a halasztásuknak. – Kénytelenek vagyunk két nap szabadnapot adni a srácoknak, mellyel próbálunk valamilyen szinten kompenzálni.

A Paks válogatott középpályása, Vécsei Bálint is a nagy terhelés miatt panaszkodott: – Gondoltuk, hogy nem lesz egy könnyű mérkőzés, hiszen sokadik tétmérkőzésünket játsszuk rövid idő alatt. Az, hogy kit kapunk a playoffban, mindegy, mostantól a hétvégi bajnokinkra kell koncentrálnunk.

Történelmi nemzetközi siker kapujában áll a Paks, amely először juthatna be a csoportkörbe, s mivel a Fradi már biztosan ott lesz legalább a Konferencialiga főtábláján, két magyar klub is folytathatná az ősszel.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.