Bognár György: Most kidobhatunk mindent az ablakon

Csütörtökön nagy nap vár a Paksra, fennállása során először főtáblára juthat egy európai kupasorozatban. Ehhez az idegenbeli döntetlen után a hazai visszavágón kellene legyűrnie a Mladá Boleslav csapatát. A meccsre készülve a Paksot irányító Bognár György elmondta, szerinte nem jelent előnyt az övéinek, hogy a cseh gárda a párharc közepén edzőt váltott.

2024. 08. 28. 16:37
Bognár György és a Paks történelmi tettet hajthat végre
Bognár György és a Paks történelmi tettet hajthat végre Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy lépés választja el a Paksot attól, hogy fennállása során először egy nemzetközi kupasorozat főtábláján szerepeljen. Bognár György együttese a Konferencialiga selejtezőjének rájátszásában a Mladá Boleslavval került össze, és magabiztosan várhatja a hazai visszavágót, miután múlt csütörtökön 2-2-es döntetlent ért el Csehországban.

Böde Dániel fontos szerepet tölt be Bognár György csapatában
Böde Dániel fontos szerepet tölt be Bognár György csapatában Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Azóta edzőt váltott az ellenfél, David Holoubek helyére a svéd Andreas Brännströmöt nevezték ki. Játékosához, Szabó Jánoshoz hasonlóan Bognár György is úgy gondolja, a változás nem válik a Paks javára.

Számomra teljesen érthetetlen az edzőcsere, hiszen jól játszott ellenfelünk, gyors, kreatív labdarúgók alkotják a Mladá Boleslavot, s az új szakember alaposan felforgathatja a csapatot. Igaz, érthető, hiszen valamit mutatnia kell, azon kívül, hogy bejelenti: itt vagyok, megjöttem! Mi mindenesetre a múlt csütörtöki mérkőzés alapján készítettük el a forgatókönyvet, az ott tapasztalt hadrendet, a taktikát vettük alapul, ám most kidobhatunk mindent az ablakon. Persze pánikra semmi ok, látjuk, érezzük a szurkolók szeretetét, tapasztaljuk, hogy egyetlen magyar csapatként sokan szimpatizálnak velünk, s ez abban is lemérhető, hogy szépen fogynak a jegyek, információnk szerint telt ház előtt futballozhatunk, ami azt jelenti, csaknem ötezren szorítanak majd nekünk – idézi a tolnaiak vezetőedzőjét a Nemzeti Sport.

Bognár nem zavarja össze Bödét

Böde Dánielnek nagy szerepe volt abban, hogy a Paks jó helyzetből várja a visszavágót. Bognár György csak a 78. percben küldte pályára a 37 éves támadót, Bödének mégis jutott elég ideje arra, hogy gólt szerezzen és egy gólpasszt is kiosszon a cseh liga tizenegyedik helyén álló csapat ellen. Az edző szerint a rutin sokat számíthat majd a csütörtökön 19 órakor kezdődő visszavágón (tv: M4 Sport+).

– Mi ilyen szempontból jól állunk az öltözőben, mert több 30 körüli játékosunk van, akikben nagyon sok mérkőzés van, ez mentálisan nagyon fontos egy ilyen meccsen. Hogy Dani mennyit tud játszani, az mindig aznap derül ki, valamennyit biztosan, nekem azt kell csak eltalálnom, hogy mennyi időre küldöm a pályára. 

Múltkor azt nyilatkozta, hogy nem emlékszik rá, hogy mit mondtam neki – nem is emlékezhet, mert semmit. Általában csak mondom neki, hogy menj be előre. Hát mit mondjak egy 38 éves játékosnak? Mindent tud, amit tudnia kell, úgyhogy nem zavarom meg a fejét butaságokkal 

jegyezte meg Bognár az M4 Sportnak.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.