Újra villant a paksi ikon, a Konferencialiga főtáblájának küszöbén Bödéék

A Magyar Kupa-győztes és bajnoki ezüstérmes Paksi FC 2-2-es döntetlent ért el a cseh Mladá Boleslav vendégeként a labdarúgó Konferencialiga-selejtező negyedik, utolsó fordulójának csütörtöki első mérkőzésén. Ezzel Bognár György csupa magyar játékosból álló csapata számára karnyújtásnyira került a csoportküzdelmek elérése, amihez a jövő heti visszavágón bármilyen arányban le kell győzniük Böde Dánieléknek cseh ellenfelüket. A gárda vezetőedzője nem tagadta, igencsak elégedett az elért eredménnyel.

2024. 08. 23. 7:48
Böde Dániel csereként lett a paksiak hőse a Mladá Boleslav ellen Fotó: Fotó: paksifc.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igencsak tartottak a paksi szurkolók a cseh Mladá Boleslav elleni Konferencialiga-rájátszás első mérkőzésétől, hiszen egyrészt maga Bognár György, a zöld-fehérek vezetőedzője elismerte, a legerősebb csapatjátékot a Boleslav képviseli az eddigi ellenfeleik közül, és úgy vélte, az európai kupaporondon még mindig négy csapattal versenyben lévő cseh futball önmagában is roppant szervezett. Másrészt két meghatározó játékosa nélkül kellett megvívnia a Paksnak eddigi története egyik legfontosabb mérkőzését, hiszen a kapuból hiányzott a vélhetően Szaúd-Arábiába igazoló Szappanos Péter, illetve a védelem oszlopa, a Mornar ellen megsérült Szabó János.

Jogos a paksiak öröme, már csak egy lépés választja el őket a Konferencialiga csoportküzdelmeitől     Fotó: paksifc.hu

Ennek ellenére nemhogy szoros meccset játszottak volna a paksiak Csehországban, de csak egy fantasztikusan eltalált szabadrúgásból a 97. percben egyenlítettek a csehek, így a 2-2-es végeredmény a paksiak számára lehet kedvező a visszavágón. A 20 éves Simon Balázs tökéletesen helyettesítette Szappanost, míg a csereként beálló Böde Dániel vezetésével – a paksi ikon gólt lőtt, majd gólpasszt adott – olyan eredményt értek el, aminek nyomán karnyújtásnyira került tőlük a Konferencialiga főtáblája. Bognár György ugyanakkor a csapat hivatalos honlapján kiemelte, nem dőlt el semmi, az igazságra majd a paksi visszavágón derül fény.

BOGNÁR György
Bognár György joggal lehet elégedett csapatával    Fotó: MTI/Vasvári Tamás

– Hiába vezettünk a hosszabbításban, ellenfelünk jobban játszott ezen a mérkőzésen, és abszolút rászolgált a döntetlenre. Elégedett vagyok az eredménnyel, hisz a játékunkat is úgy építettük fel, hogy egy szoros eredményt érjünk el az első mérkőzésen, mivel a továbbjutás úgyis a második találkozó után dől majd el. Marek Matejovsky és Böde Dániel kalapemelést érdemel, hogy ilyen teljesítményre képesek ennyi idősen, mindkét csapatnak erősségei voltak – értékelt a paksi vezetőedző a mérkőzést követően.

A paksiak támadója, Haraszti Zsolt elmondta, ahogy arra számítottak, az első negyedórában bekezdett a Boleslav, de egy nagyobb helyzet mellett – Kusej egyedül törhetett kapura, de mellé lőtte a ziccert – nem volt nagy átütőerő a játékukban. Ezzel szemben a zöld-fehérek fokozatosan melegedtek be a mérkőzésbe, felvették a játék ritmusát, és a kontrákból már ők is kialakítottak helyzeteket. Haraszti elismerte, a döntő faktor ezen a találkozón Böde Dániel volt.

Haraszti Zsolt szerint az előttük álló egy hét elég lesz arra, hogy tisztességesen felkészüljenek a csehek elleni visszavágóra    Fotó: paksifc.hu

– Fizikális mérkőzés volt, ellenfelünk a test test elleni párharcokat próbálta erőltetni. Semmiből kaptuk az első gólt, amire jól reagáltunk. Szokták mondani, jó az öreg a háznál, Dani úgy állt be, ahogy kell, és rengeteget segített nekünk. A cserék után teljesen más arcunkat mutattuk. Még több futballt kellett volna felvállalnunk. A minimális célunkat elértük, úgy gondolom, aránylag rendben volt ez a mérkőzés, persze kár azért a pontrúgásért a végén. Most lesz egy hetünk felkészülni a visszavágóra, s ugyan Windecker és Lenzsér személyében újabb két meghatározó játékosunk kiesett, de csapatunk erőssége, hogy mindenkit maximálisan tudunk pótolni. Biztos vagyok benne, hogy akik a helyükre fognak beállni, legalább olyan teljesítményt fognak letenni majd az asztalra – fogalmazott Haraszti Zsolt.

Ahhoz, hogy a Paks története legnagyobb nemzetközi sikerét aratva felkerüljön a Konferencialiga főtáblájára, már csak annyi hiányzik, hogy hazai pályán, az augusztus 29-i, 19 órakor kezdődő visszavágón valahogy legyűrje cseh ellenfelét. Mindezt úgy, hogy a csapatban kizárólag magyat futballisták játszanak.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.