Chema sírva kért elnézést, Mikler húsz év után végleg elköszönt

Emelt fővel, de csalódottan és könnyek között nyilatkoztak a magyar játékosok a Franciaország ellen elszenvedett 24-20-as vereség után, ami azt jelenti, a magyar kézilabda-válogatott nem jut tovább a csoportjából, befejezte a szereplését a párizsi olimpián. Mikler Roland felidézte, hogy húsz éve éppen a franciák ellen debütált a válogatottban és most éppen az ellenük elszenvedett vereséggel köszön el a nemzeti csapattól. Chema Rodríguez sírva mondott köszönetet a játékosainak és kért elnézést a vereségért.

2024. 08. 04. 18:39
magyar kézilabda-válogatott, Franciaország
Bajtársiasság, testvériség... Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsőként Ligetvári Patrik állt a mikrofonok elé, és a hatalmas termetű játékos a könnyeivel küzdve, elcsukló hangon nyilatkozott. Mi mást mondhatott, nagyon sajnálja, hogy nem sikerült megnyerni a mérkőzést. – Nehezen találom a szavakat. Úgy éreztem, megnyerhettük volna csoda nélkül is. Megmutattuk az ellenfeleknek, hogy ha bárki le akar győzni minket, nincs könnyű dolga – mondta Ligetvári. Chema Rodrígueznek is potyogtak a könnyei, megdöbbentő volt őt így látni.

magyar kézilabda-válogatott, Mikler Roland
Csalódottan, de nem vert seregként távozik a magyar válogatott (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

– A srácok mindent megtettek. Ötven percen keresztül versenyben voltunk a címvédővel. Mindent beleadtunk, küzdöttünk, nagyon sajnálom, hogy mégsem volt elég – kereste a szavakat a könnyeivel küzdve a magyar válogatott szövetségi kapitánya, majd amikor megkérdezték tőle, mit mond majd a játékosainak, így felelt:

Köszönetet mondok nekik és elnézést kérek. Az én hibám, hogy nem készítettem fel őket jobban a támadásokra.

Mikler keretes története

Aztán következett Mikler Roland, aki a 24-20-as vereség dacára a meccs hőse. Hogy miért?

– Mindent megtettünk. Szomorú vagyok, mert nem sikerült továbbjutni, pedig meglehetett volna, mert a franciákon most sem éreztem az átütőerőt. A végén egy picit szerencsésebbek voltak. Nagyon büszke vagyok a csapatra, ezt tiszta szívemből mondom, és arra, hogy kivehettem a részem az olimpiából.

2004-ben éppen a franciák ellen mutatkoztam be a válogatottban, benne volt, hogy ellenük lesz a történet vége

– mondta Mikler, aki 247-szer szerepelt a nemzeti csapatban.

Miért kaptunk ki? Elszalasztott kulcsmomentum

– Amellett, hogy nyilván nagyon csalódott vagyok, az egész csapat mindent beleadott. A franciák megérdemelten nyertek, Roli, ahogy beállt, hozzátett a csapathoz. Minden nagy ellenfélhez közel voltunk, nem voltak nagy vereségek, sajnos a végjáték nem jött ki jól, szétestünk az utolsó öt percre – értékelt sportszerűen, őszintén Ancsin Gábor.

– Úgy éreztem, hogy meccsben vagyunk. A második félidőben, amikor vezettünk két góllal, volt egy kulcsmomentum. Emberelőnyben támadhattunk, ha azt bedobjuk, talán megnyerhettük volna a meccset, meg tudtuk volna őket roppantani. A lelkiismeretem tiszta, mindent megtettünk, az Egyiptom elleni meccset sajnálom csak, ha ott nincs az az első negyedóra, talán most folytatódik nekünk az olimpia – Bánhidi Bence nyilatkozata is telitalálat.

A férfiaknak ezzel véget ért az olimpia, női csapatunk a keddi negyeddöntőben Svédországgal találkozik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.