Bajban a házigazda, döntővel felérő meccs lehet a csoportkört záró magyar–francia

A címvédő Franciaország a B csoport harmadik játéknapján nagy nehezen megszerezte első pontját az olimpia férfi kézilabdatornáján, ám jelenleg ezzel együtt is kieső helyen áll. A következő körben jó eséllyel nyerni fog a házigazda, amely augusztus 4-én Magyarország ellen zárja a csoportszakaszt – könnyen előfordulhat, hogy az jut tovább, aki ott nyer.

2024. 08. 01. 9:01
A címvédő franciák az utolsó két csoportmeccsen harcolnák ki a továbbjutást a hazai rendezésű olimpián. Fotó: x.com/frahandball
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig finoman szólva sem diadalmenet a 2020-ról 2021-re halasztott tokiói olimpiát megnyerő francia férfi kézilabda-válogatott idei ötkarikás szereplése. A torna házigazdája a nyitányon 37-29-re kikapott a világbajnok dánoktól, majd a folytatásban 27-22-re a norvégoktól is. Ilyen előzmények után a harmadik játéknap szerdai mérkőzésén, Egyiptom ellen egy 26-26-os döntetlennel szerezte meg első pontját Franciaország, amely négygólos hátrányból felállva mentett pontot az afrikaiak ellen.

 

Így áll most a B csoport

A regnáló világelső dánok szerdán könnyedén verték meg 38-27-re Argentínát, így Norvégiához hasonlóan három meccs után hibátlan teljesítménnyel, hat ponttal állnak, és már bebiztosították helyüket a negyeddöntőben. A csoport élén álló duó mögött hármas versenyfutás alakulhat ki a a még továbbjutást érő harmadik és negyedik pozícióért – pillanatnyilag Egyiptom három, a legutóbb Norvégiától az utolsó másodpercekben vereséget szenvedő Magyarország kettő és Franciaország egy ponttal áll. Csak az első négy mehet tovább, tehát a mostani állás alapján a franciák a nullapontos Argentínával párban kiesnének.

Az állás: 1. Dánia 6 pont (105-83), 2. Norvégia 6 (89-78), 3. Egyiptom 3, 4. Magyarország 2, 5. Franciaország 1, 6. Argentína 0.

 

Mi van még hátra?

A továbbjutásra eséllyel pályázó egyiptomi, magyar, francia trió sorsolása eltérő. Riválisaink egyszer még találkoznak a hatos leggyengébb együttesének tűnő argentin válogatottal, Magyarország viszont már nem – Chema Rodríguez szövetségi kapitány csapatára augusztus 2-án, pénteken Dánia, 4-én, vasárnap pedig Franciaország vár. Könnyen előfordulhat, hogy a francia meccs lesz a „döntő” mindkét fél számára, egy amolyan ki-ki mérkőzés, amely után a győztes folytathatja szereplését, a vesztes számára pedig befejeződik az olimpia.

A csoportkör hátralévő meccsei
Augusztus 2., péntek
Magyarország–Dánia        9.00
Argentína–Franciaország    11.00
Norvégia–Egyiptom        21.00

Augusztus 4.
Egyiptom–Argentína        11.00
Magyarország–Franciaország    16.00
Dánia–Norvégia        19.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.