Hogy került a magyar származású gólvágó ünneplése az olimpiára?

Gyökeres Viktor a tavalyi portugál bajnokság gólkirálya lett, a magyar származású, svéd válogatott támadó találatainak köszönhetően pedig klubja, a Sporting is bajnok lett. Gyökeres Viktor különleges gólörömét is sokszor megmutathatta, ahogy a két kezével maszkot formál a szája elé, s ez az ünneplés megjelent a párizsi olimpia atlétikaversenyein is, a kameruni sprinter, Emmanuel Eseme jóvoltából.

2024. 08. 05. 6:25
GYÖKERES Viktor
Arouca, 2024. március 10.
Gyökeres Viktor, a Sporting CP Lisboa játékosa ünepel, miután gólt szerzett az Arouca ellen a portugál elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2024. március 10-i játéknapján Aroucában.
gólöröm Batman olimpia 2024
Gyökeres Viktor ünneplésének követője akadt, az olimpia sem maradt maszk nélkül Fotó: MTI/EPA/LUSA/Manuel Fernando Araujo
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyökeres Viktor jól szórakozott az elmúlt idényben. Sok gólt lőtt, sokszor megmutathatta a gólörömét, és folyamatosan titkolózott. Igaz, a magyar származású, svéd válogatott támadó megígérte, hogy ha a Sporting megnyeri a bajnokságot, lerántja a leplet a rejtélyről. Nos, a bajnok cím meglett, Gyökeres Viktor pedig gólkirályként fejezte be az idényt. S időközben mást is megihletett: a kameruni Emmanuel Eseme is elkezdte használni a mozdulatot, s utóbbi révén az olimpia sem maradt maszk nélkül.

Emmanuel Eseme Sporting Gyökeres Viktor ünneplés olimpia 2024 Kamerun 100 méter Batman Bane
Az egyik titok nyitja: Eseme ugyanúgy a Sporting sportolója, mint Gyökeres Viktor (Fotó: AFP/Fadel Senna)

– Észrevettem, hogy az én ünneplésemet használod, nagyon jó látni – Gyökeres Viktor már tavasszal üzent Esemének, aki a támadó klubtársa, az évközi versenyeken a Sporting zöld-fehér felszerelésében szokott futni, s idén Gyémánt Liga-versenyt is nyert Marrakesben.

Meg is ünnepelte Eseme, ahogy kell: a kézzel formázott maszkkal.

Az olimpián a bemutatásánál is megmutatta a maszkot Eseme, aki 100 méteres síkfutásban bejutott az elődöntőbe, de a rendkívül szoros döntőről végül lemaradt.

Az nyilvánvaló, hogy Eseme Gyökeres iránti tiszteletből másolja a mozdulatot.

Mit jelent Gyökeres Viktor gólöröme?

Maga Gyökeres ígéretéhez híven nyáron, a bajnoki cím megszerzése után magyarázatot adott a közösségi médiában, bár még ezt is lehet többféleképpen értelmezni.

Senkit sem érdekelt, hogy ki vagyok, amíg fel nem vettem a maszkot

– Gyökeres Batman egyik ellenségének, Bane-nek a mondatát idézte. Gyökeres aligha akar bűnőző életmódot folytatni, inkább úgy értelmezhetjük a magyarázatát, hogy a kézzel formázott maszknak köszönhetően még többen figyeltek fel rá, mintha csak a góljaival próbálta volna ezt elérni.

A futballklubokat azért mégiscsak inkább az utóbbi érdekli, Gyökerest az Arsenallal is hírbe hozták, de egyelőre a Sportingban kezdte el az új idényt, szombaton két gólpassza ellenére a lisszaboni klub elveszítette a portugál Szuperkupa-meccset a Portóval szemben, éppen azon a napon, amikor Eseme bejutott az olimpia elődöntőjébe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.