A magyar szív diadala után irány az arany? Varga Zsolt figyelemre méltó értékelése

A magyar férfi-vízilabdaválogatott ötméteresekkel nyert Olaszország ellen, ezzel bejutott a párizsi olimpia elődöntőjébe, ahol Horvátország lesz az ellenfele. Manhercz Krisztián, aki a rendes játékidőben öt góljával a magyar csapat találatainak több mint felét szerezte, a szív diadaláról beszélt, Varga Zsolt szövetségi kapitány olimpia előtti értékelése pedig különös megvilágítást kapott.

2024. 08. 08. 5:15
Manhercz Krisztián jön az elődöntő olimpia 2024 magyar csapat
Manhercz Krisztián öt gólt dobott, majd ő zárta le az ötöspárbajt Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár az ötméterespárbajban ismét Vogel Soma lett a hős, a teljes mérkőzést tekintve Manhercz Krisztián is legalább annyira lehet az, mint a kapus. Persze egyikük dicsérete sem vesz el semmit a másik méltatásából, jól megfér két hős egymás mellett. Az első félidőben csak Manhercz Krisztián talált a kapuba a magyar csapatból, az addigi négyhez később még egyet hozzátett, a szétlövés végén pedig az ő találata zárta le a magyar csapat Olaszország elleni negyeddöntőjét.

Varga Zsolt magyar csapat férfi vízilabda olimpia 2024 Párizs Olaszország negyeddöntő Manhercz Vogel
Varga Zsolt előzetesen is nagyon sokra tartotta az olaszokat, de a magyar csapat kiejtette a veszélyes riválist (Fotó: Csudai Sándor)

Úgy látszik, Manhercznek az olimpiai negyeddöntő a specialitása, három éve Tokióban hetet vágott a torna ezen fázisában éppen annak a Horvátországnak, amely Párizsban az elődöntőbeli ellenfelünk lesz.

– Nem tudnám eldönteni, melyik a kedvesebb, mindkétszer bejutottunk az elődöntőbe. Ami nagyon kedves nekem, az Vogel Soma és az ő büntetővédési készségei – kerülte ki a két klasszis produkciója összehasonlítását Manhercz.

A magyar csapat sikere a szív diadala

Az Olaszország elleni negyeddöntő fordulatos és feszült mérkőzést hozott, amelyet a résztvevők jó színvonalúnak ítéltek meg.

– Ez a szív diadala volt. A csoportmérkőzések közül egyiken sem tudtuk azt nyújtani, amit elvárunk magunktól, és amit sokan elvárnak tőlünk, talán csak a szerbek ellen. Úgy készültünk a kieséses szakaszra, hogy három döntő áll előttünk, és ez meg is látszott a csapat mentalitásán, szerintem megérdemelten jutottunk elődöntőbe, bár az olaszok is kiválóan játszottak – mondta Manhercz.

Mit érhet el a magyar csapat az olimpián?

Varga Zsolt szövetségi kapitány is méltatta mind saját csapatának, mind az ellenfélnek a játékát. Sőt, elárulta, hogy az olaszokat előzetesen is nagyon sokra tartotta.

Csapatjáték szintjén a spanyolokat és az olaszokat tartottam a legjobban összerakott együtteseknek, nagy fegyvertény az olaszok kiejtése.

Tegyük hozzá: nemcsak az olaszok, hanem a spanyolok is kiestek a negyeddöntőben, utóbbiakat az a Horvátország győzte le, amely a magyar csapat ellenfele lesz a pénteki elődöntőben.

Varga Zsolt szavaiból kiindulva a két legerősebb rivális nélkül maradtunk, azaz abszolút elérhető a legfényesebb érem, az arany is. Könnyű feladat persze nem vár a csapatra sem a horvátok, sem esetleg utána a döntőben a szerbek vagy az amerikaiak ellen sem.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.