Ez nem a mi napunk: óriási csata után elúszott a bronz

A világbajnoki címvédő Muszukajev Iszmail vasárnap elveszítette az albán Ismail Dudaev elleni bronzmérkőzést, így az ötödik helyen zárta a párizsi olimpiát.

2024. 08. 11. 12:31
Muszukajev Iszmail a párizsi olimpián is érem nélkül maradt
Muszukajev Iszmail a párizsi olimpián is érem nélkül maradt Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Muszukajev Iszmail magabiztosan menetelt a párizsi olimpián, az első két meccsét simán nyerte meg a szabadfogású birkózók 65 kilós súlycsoportjában. Aztán viszont beletört a bicskája Rahman Amuzadba, az iráni 10-0-ra intézte el honosított versenyzőnket, akire ezek után a bronzcsata várt.

Az ellenfele a vigaszági mérkőzés győztese lett volna. Lett is, csak éppen mérkőzés nem volt, mert az amerikai Zain Allen Retherford nem tudott bemérni reggel, az albán Ismail Dudaevnek semmit sem kellett tennie a továbbjutásért.

Dudaev kezdte jobban a Muszukajev elleni összecsapást, földhöz vágta, majd a hátára döntötte a magyar világbajnokot, 6-0 volt az állás a javára. A második menet elejére birkózónk visszajött 8-6-ra, hatalmas csata után jutottak el a felek 12-12-ig. Egy albán challenge után szőnyegelhagyásért egy pontot kapott Dudaev. Ezzel övé lett a bronz, Muszukajev Iszmail nem szerezte meg az áhított olimpiai érmet, a tokiói után a párizsi játékokon is az ötödik lett.

– Nagyon csalódott vagyok, mert Iszmail tett szerintem többet a bronzéremért, ő próbálkozott többet és mégsem sikerült – nyilatkozta az MTI-nek Bánkuti Zsolt szakági kapitány.  – Nyilván a tegnapi vereség benne maradt, és az is közrejátszott, meg talán nem is volt olyan formában, mint a tavalyi világbajnokságon, de itt akkor is mindent megtett a sikerért. Sajnos Iszmailnak van egy olyan alapgondolata, hogy ha indít, akkor biztos, hogy akciót is csinál, viszont ha mégsem, akkor kicsit talán elbizonytalanodik. Most is volt egy-két ilyen szituáció a mérkőzésen. Több volt ebben, nagyon sajnálom.

Muszukajeven kívül Losonczi Dávid (kötöttfogás 87 kg) zárt még pontszerző, ötödik helyen.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.