Egy iráni tank elvitte az aranyesélyünket Párizsban, ez sokkoló vereség volt...

A párizsi olimpia birkózóversenyein a szabadfogásúak 65 kilogrammos súlycsoportjában szereplő honosított versenyzőnk, a világbajnoki címvédő Muszukajev Iszmail két magabiztos győzelmet aratva jutott be a ma esti elődöntőbe, ahol az iráni Rahman Amuzad ellen lépett szőnyegre. S ezen a meccsen sajnos Muszukajev sokkoló, 10-0-s vereséget szenvedett a tankként nyomuló ázsiaitól. Versenyzőnk holnap a bronzéremért léphet szőnyegre.

2024. 08. 10. 18:53
MUSZUKAJEV Iszmail
Párizs, 2024. augusztus 10. Muszukajev Iszmail (pirosban) és az iráni Rahman Musza Amuzadhalili a férfi szabadfogású birkózók 65 kilogrammos súlycsoportjának elõdöntõjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a párizsi Mars-mezõ Arénában 2024. augusztus 10-én. Muszukajev Iszmail kikapott iráni ellenfelétõl, másnap a bronzéremért léphet szõnyegre Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2019 óta magyar színekben versenyző Muszukajev Iszmail, az FTC 31 esztendős világbajnoki címvédője a kirgiz Ernazar Akmatalijev elleni technikai tusos siker után az azeriek tokiói ezüstérmesével, a háromszoros világbajnok Haji Aliyevvel mérkőzött, és a második menetben mutatott klasszis teljesítménnyel 10-3-ra verte. Az sem zökkentette ki, hogy ellenfele a második menetben kirívóan sportszerűtlenül úgy védekezett a földharcban, hogy ráfogott a nemi szervére...

ALIYEV, Haji; MUSZUKAJEV Iszmail
Muszukajev a második győzelme mután (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

– Aliyev piszkosan birkózott, ami nem tetszett, de igazából ez nem számított. Jó formában vagyok, és most jönnek majd a legfontosabb mérkőzések – értékelt röviden Muszukajev, akire az elődöntőben a 2022-ben világbajnok, 22 éves iráni Rahman Amuzad várt. Muszukajev a tavalyi vb elődöntőjében az utolsó másodpercekben bemutatott billentéssel győzte le 6-5-re a fiatal iránit.

Muszukajev most nem bírt az iráni Amuzaddal

A mai meccsük sajnos egészen másképpen alakult, mert az első menet sem ment végig. A tankként előrenyomuló iráni kétszer is kitolta, kilökte Muszukajevet a szőnyegről, majd a küzdőtér közepén egy négypontos akcióval is meglepte. A 0-8-as állás után pedig jött még egy elsöprő iráni roham, egy újabb kitolás, Rahman Amuzad 10-0-s technikai tussal nyert két és fél perc alatt, ő jutott be a holnapi döntőbe. Muszukajev Iszmail a bronzéremért léphet majd a szőnyegre.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.