Varga Ádám nagy hajrával megelőzte Kopasz Bálintot, de ez nem volt elég az aranyhoz

Kopasz Bálint és Varga Ádám Tokióból elhozták az aranyat és az ezüstöt is. 2021-ben Kopasz Bálint lett a K–1 1000 méter olimpia bajnoka, Varga Ádám végzett a második helyen. Párizsban Varga Ádám ismét második lett, Kopasz Bálint ezúttal bronzérmes, az aranyat a cseh Josef Dostál szerezte meg.

2024. 08. 10. 13:26
Kopasz Bálint Varga Ádám Tokió döntő ezüst bronz magyar csapat olimpia 2024
Kopasz Bálint gratulál Varga Ádámnak, de egyik érmesünk sem felhőtlenül boldog Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tokió hozta az első lehetőséget a duplázásra, s a magyar kajakosok éltek is vele: férfi K–1 1000 méteren Kopasz Bálint és Varga Ádám révén az aranyat és az ezüstöt is Magyarország nyerte a sportágban, amelyben korábban minden számban csak egy hajót indíthatott egy nemzet. Kopasz Bálint és Varga Ádám Párizsban ismét ott volt a kajak-kenu királyszámának döntőjében, mindketten futamgyőztesként jutottak be a fináléba.

Varga Ádám kajak ( Kopasz Bálint ) magyar csapat olimpia 2024
Varga Ádám evezte a legjobb időt az olimpia középfutamaiban, a döntőben ismét ezüstérmet szerzett, de ezúttal nem Kopasz Bálint mögött (Fotó: Csudai Sándor)

A két magyar versenyző esélyesekhez méltó módon a két középső pályát kapta a döntőben.

Mi történt Kopasz Bálint és Varga Ádám döntőjében?

A rajt után a jellemzően erősen kezdő portugál Pimenta állt az élre, a tokiói bronzérmes mögött a cseh Dostál, majd a két magyar haladt, ám Varga sokkal nagyobb hátrányt szedett össze fél távra, mint Kopasz.

750-nél már Dostál és Kopasz is Pimenta előtt volt, s hamarosan Varga is lehagyta a portugált. Az utolsó száz méteren Varga Ádám Kopasz Bálintot is megelőzte, Dostált viszont nem tudta.

Tokió után Párizsban is összejött a két magyar érem, de az arany ezúttal nem, Josef Dostál mindenkit meglepett.

Női kajak egyesben Csipes Tamara végzett a második helyen, akárcsak Tokióban.

Női kenu egyesben Takács Kincső nyolcadik, Kiss Ágnes a B döntő eredménye alapján tizenegyedik lett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.