Csípős üzenet az éllovasnak: „Kiderült, hogy nem kell tőle félni” + videó

Primoz Roglic nyerte a Vuelta a Espana nyolcadik, hegyi befutós szakaszát, így összetettben faragott a hátrányából, de továbbra is az ausztrál Ben O’Connor viselheti a piros trikót. Roglic csapattársa, Nico Denz azonban már üzent: nem kell félniük O’Connortól. Valter Attila csapatának kapitánya, a címvédő Sepp Kuss bukásba keveredett, s még messzebb került attól, hogy 2023 után idén is ő legyen a spanyol kerékpáros körverseny győztese.

2024. 08. 24. 18:23
Primoz Roglic a  Red Bull BORA hansgrohe csapat szlovén versenyzõje a pódiumon ünnepel, miután megnyerte a Vuelta a Espana spanyol országúti kerékpáros körverseny negyedik, a spanyolországi Plasencia és Pico Villuercas közötti, 170,5 km-es szakaszát 2024. augusztus 20-án.
Primoz Roglic a második szakaszgyőzelmét ünnepelhette az idei Vuelta a Espanán Fotó: MTI/EPA/EFE/Javier Lizón
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Primoz Roglic (Red Bull–Bora–hansgrohe) célja, hogy beállítsa a rekordot, Roberto Heras után ő legyen a Vuelta a Espana második négyszeres győztese. A szlovén versenyző hamar átvette az éllovasnak járó piros trikót, ám csapata nem akart minden szakaszt végigdolgozni, ezért két napja elengedett egy olyan szökést, amelyből az ausztrál Ben O’Connor (Decathlon AG2R La Mondiale) átvette a vezetést. O’Connor egyáltalán nem rossz hegyimenő, 2021-ben negyedikként végzett a Tour de France összetettjében, de Roglic szombaton második szakaszgyőzelmével már faragott az önként összeszedett hátrányból.

Ben O'Connor piros trikó Primoz Roglic , a Decathlon AG2R La Mondiale ausztrál versenyzõje a pódiumon, miután megõrizte vezetõ helyét összetettben a Vuelta a Espana spanyol országúti kerékpáros körverseny 7., Archidona és Cordoba közötti 180,5 kilométeres szakaszán 2024. augusztus 23-án.
Ben O’Connor megőrizte a piros trikót, de továbbra is Primoz Roglic tűnik a Vuelta a Espana fő esélyesének (Fotó: MTI/EPA/EFE/Javier Lizón)

Roglic csapatának számítása bejött: a Red Bullnak szinte egyáltalán nem kellett dolgoznia a főmezőnyben, hogy az esélyesek csoportja befogja a szökevényeket, a szlovén pedig a hajrában élt a neki kedvező hegyi befutóval. Csak Enric Mas (Movistar) tudta vele tartani a lépést az emelkedőn, de Roglic őt is lehajrázta, s már a második szakaszgyőzelmét szerezte meg az idei Vueltán.

Vuelta: Roglic csapattársa üzent O’Connornak

O’Connor 46 másodperc hátránnyal ért célba, ezen kívül további tíz másodpercet veszített a Roglicnak járó időjóváírás miatt, s láthatóan nem volt elégedett a versenynap alakulásával. Vasárnap ráadásul még keményebb hegyi szakasz következik, ahol tovább csökkenhet Roglic hátránya.

Nico Denz, Roglic egyik csapattársa már üzent is:

Ma kiderült, hogy O’Connortól nem kell félni

Bár a szakasz alapján valóban Roglic a fő esélyese a Vueltának, lehet, hogy nem bölcs dolog feltüzelni az ausztrál riválist.

Valter Attila csapattársa bukásba keveredett

O’Connornál is nagyobb hátrányt szedett össze a szombati szakaszon a címvédő Sepp Kuss (Visma–Lease a Bike), aki bukásba keveredett. Valter Attila csapattársa végül bő egy percet kapott Roglictól, a címvédésre nincs reális esélye. A Vueltán segítőként tekerő magyar kerékpáros ezúttal 2:40 perccel a szakaszgyőztes után ért célba.

A nap igazi vesztese azonban Joao Almeida (UAE Team Emirates) volt, aki – talán a versenyzők életét napok óta megkeserítő hőség miatt – nem bírta a napot, majdnem öt perccel Roglic után ért célba, ezzel kiírta magát az összetett esélyesek köréből, a harmadikról a huszonhatodik helyre esett vissza.

Ezzel lényegében biztossá vált, hogy hiába Tadej Pogacar Giro, Tour duplája, az UAE nem tudja megismételni a Visma tavaly bravúrját, nem fogja megnyerni mindhárom Grand Tourt egy éven belül.

Vuelta a Espana, 8. szakasz, Úbeda–Cazorla (159 km)

1. Primoz Roglic (szlovén, Red Bull–Bora–hansgrohe) 3:38:34 óra
2. Enric Mas (spanyol, Movistar) azonos idővel
3. Mikel Landa (spanyol, Soudal Quick-Step) 14 másodperc hátrány
(...)
17. Ben O’Connor (ausztrál, Decathlon AG2R La Mondiale) 46 mp h.
41. Valter Attila (magyar, Visma–Lease a Bike) 2:40 perc h.

Az összetett állása
1. O’Connor 31:23:27 óra
2. Roglic 3:49 p h.
3. Mas 4:31 p h.
(...)
45. Valter 20:59 p h.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.