Másfél hónap után véget ért a DVTK csodája, mégis ünnepelhet a csapat

Másfél hónap után szombaton akadt először olyan ellenfél a bajnokságban, amely bevette a Diósgyőr kapuját. A Zalaegerszeg az egy góljával ugyanakkor nem ment sokra, 2-1-re kikapott a DVTK otthonában a labdarúgó NB I 8. fordulójában.

2024. 09. 28. 18:17
A DVTK már öt forduló óta veretlen
A DVTK már öt forduló óta veretlen Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Támadószellemben lépett pályára a DVTK, amely a találkozó elején elsősorban a jobb oldalon tudta többször is megbontani az zalaegerszegiek védelmét, végül a tizedik percben mégis egy, a balösszekötő helyéről érkező beadást fejelt a vissza hosszú sarokba Rakonjac. Az MTI beszámolója szerint percekkel később a vendégek egy eladott labdából kis híján egalizáltak, s a gól után kiegyenlítettebb is lett a mérkőzés. A zuhogó esőben mindkét együttesnek adódtak kisebb-nagyobb helyzetei. A középpályás védekezés mindkét oldalon hagyott kívánnivalót maga után, a pálya középső harmadát sokszor gyorsan át tudták játszani a csapatok, ennek ellenére azonban a szünetig nem változott az eredmény. 

A fordulást követően a kettőt is cserélő vendégek átvették az irányítást, előbb egy les miatt érvénytelenített találatot szereztek, majd percekkel később egy szép akció végén Mim 14 méterről – már szabályos körülmények között – a rövid sarokba fejelt. Ez volt augusztus eleje óta az első gól, amit a DVTK a bajnokságban kapott.

A hazaiakat edző Vladimir Radenkovic hármas cserével reagált, együttese pedig egy szöglet után Szatmári Csaba révén megszerezte a vezetést. Ezt követően is maradt a nagy iram, de az átütőerő ekkor már hiányzott a csapatokból, így a miskolciak mindhárom pontot otthon tartották. Ezzel öt forduló óta veretlenek, miközben a Zalaegerszeg idegenben még egyszer sem nyert az idényben.

Szatmári gólja:

 

NB I, 8. forduló

Péntek:
Újpest–ETO FC Győr 0-0, Szusza Ferenc Stadion, 7120 néző, jv.: Csonka. 

Szombat:
Diósgyőr–Zalaegerszeg 2-1 (1-0), DVTK Stadion, 4107 néző, jv.: Antal. Gólszerzők: Rakonjac (10.), Szatmári (68.), ill. Mim (55.)
Kecskemét–Nyíregyháza 0-2 (0-2), Széktói Szadion, 1413 néző, jv.: Derdák. Gólszerzők: Kovácsréti (27.), Navratil (42.)
Debrecen–MTK Budapest 19.30

Vasárnap:
Fehérvár–Paks 15.30
Ferencváros–Puskás Akadémia 18.00

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.