Az ellenfél csak az időt húzta, de jól csinálta – Bognár György

Első győzelmét szerezte meg az élvonalban az újonc ETO FC Győr, amely az NB I 7. fordulójának vasárnapi zárómeccsén 2-1-re verte meg az előző idény ezüstérmesét, a Paksot. A meccs után mindkét vezetőedző elmondta véleményét.

2024. 09. 23. 8:57
Bognár György (balra) a Paks győri mérkőzésén. Forrás: paksifc.hu/
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első félidőben kialakult a végeredmény az ETO Stadionban lejátszott meccsen, az algériai Nadir Benbuali duplájára a vendégek részéről csak Ötvös Bence válaszolt.

 

Így látták a trénerek

– Nem mondhatom, hogy magas színvonalú meccset nyertünk meg, de az első félidőben érvényesült, amit akartunk, masszív védekezésből kontrákkal próbálkoztunk, két érvényes gólt szereztünk is. A paksiak többet birtokolták a labdát, mert sokszor elszórtuk, de a mezőnyfölényük meddő volt, nem dolgoztak ki helyzeteket. A szögleteik, szabadrúgásaik voltak veszélyesek. A második félidőben több önbizalommal futballoztunk, mert feljavult az előrejátékunk. Nem volt annyi labdavesztés, uraltuk a mérkőzést – mondta a meccs után Borbély Balázs, az ETO FC Győr trénere.

A Paks vezetőedzője, Bognár György szerint együttese több hibát is elkövetett vasárnap.

– A mérkőzés előtt attól tartottam, nem lesz ritmusa a játékunknak a háromhetes kihagyás miatt, ez be is következett, de érdekes módon nem a csapatjátékban. Sok egyéni hiba volt, tompák, pontatlanok voltunk, helyezkedési hibákat követtünk el. Becsületesen küzdöttek a srácok, mentek, csak koncentráció nélkül – kezdte Bognár György

– Az első félidőben jobban játszott az ETO, párszor megkontrázott bennünket, gólokat is rúgott. A második játékrészben pedig a győriek, ahogy csak tudtak, időt húztak, ezt jól csinálták, én is ezt csináltam volna. A cseréinktől nem kaptunk sok pluszt, nem jutottunk el a kapuig, nem tudtunk gólhelyzeteket kialakítani. Nem volt átütőerő a játékunkban, így próbáltuk átrúgni a középpályát, építkezni, érvényesülni, de ma az sem működött. A jövő héten rendezzük a sorokat.

Sikere ellenére még mindig utolsó a pontversenyben a Győr, a Paks pedig maradt a negyedik helyen. Részletes tabella ITT!
 

NB I, 7. forduló

MTK Budapest–Ferencváros 1-3 (1-2)

Zalaegerszeg–Kecskemét 2-1 (1-1)

Újpest–Diósgyőr 0-0

Nyíregyháza–Debrecen 3-2 (2-1)

Puskás Akadémia–Fehérvár 3-0 (1-0)

ETO FC Győr–Paks 2-1 (2-1)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.