„Fontos tényező lesz” – Magyar futballistájáról a Frankfurt sportigazgatója

Miközben a nyáron a Fraditól igazolt Lisztes Krisztián sorsa eddig nem alakult kedvezően az Eintracht Frankfurt csapatánál, a klub egy másik magyar középpályása, Fenyő Noah épp új szerződést és nagy dicséretet kapott a német klubtól. Fenyő 2029-ig írt alá.

2024. 09. 27. 14:05
Fenyő Noah szerződést hosszabbított a Frankfurttal. Forrás: profis.eintracht.de
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Főleg Lisztes Krisztián odaszerződése miatt került Magyarországon fókuszba az Eintracht Frankfurt, amely a Transfermarkt adatai szerint 4,5 millió eurót fizetett a Fradi játékosárt, és ezzel a nyár harmadik legdrágább vétele volt a német klubnál. Ehhez képest Lisztes egyelőre csak edzhet az első csapattal, amúgy a negyedosztályú tartalékoknál játszik, és az Európa-liga-keretbe sem nevezték be, amelyben Fenyő Noah viszont helyet kapott.

Fenyő Noah új szerződést írt alá. Forrás: Profis.eintracht.de

Ő a Frankfurt saját nevelésű játékosa, az U17-es és U19-es csapatokban összesen 52 mérkőzésen lépett pályára (négy gól, hét gólpassz), a nyáron pedig már az első csapat edzőtáborában is részt vehetett. A 18 éves középpályás Liszteshez hasonlóan jelenleg a tartalékcsapatban játszik, hat meccsen egy gólpassza van.

A Frankfurt a hivatalosa honlapján számolt be arról, hogy Fenyő új, profi szerződést kapott, 2029 nyaráig aláírt a klubbal. Timmo Hardung sportigazgató nem győzte dicsérni a magyar játékost. – Noah a saját neveltünk, rengeteg tehetség és minőség rejlik benne – fogalmazott Hardung. – Velünk volt az amerikai edzőtáborban, részt vett a profik edzőmeccsein, jelenleg pedig az U21-es csapat tagja, ahol a következő hetekben, hónapokban is fontos tényező lesz. Nyugodt a labdával, jó a stressztűrő képessége, mindig keresi a megoldást. Agresszív és nagyon erős. Segítünk neki megtenni a következő lépéseket, örülünk, hogy hosszú távon velünk marad.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.