Kerethirdetés: a Ferencváros ezekkel a játékosokkal vág neki az Európa-ligának

A sikerrel vett selejtező után a Ferencváros labdarúgócsapata – egyedüli magyar együttesként – az Európa-ligában szerepelhet. Pascal Jansen vezetőedző alig három héttel az első, Anderlecht elleni főtáblás mérkőzés előtt kihirdette a sorozatba benevezett játékosok névsorát.

2024. 09. 05. 15:30
ABU FANI, Mohammed; LJUJIC, Matija
Mohammed Abu Fani készülhet, az ő neve is szerepel a Fradi El-keretében. Fotó: MTI/Vasvári Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sorozatban hatodszor jutott el valamelyik európai kupasorozat főtáblájára a Ferencváros, amely az Európa-ligában (El) szeptember 25-én, az Anderlecht vendégeként kezdi meg szereplését. Az új lebonyolítási rend szerint zajló El-ben szeptembertől januárig összesen nyolc mérkőzés vár a zöld-fehérekre, négyet Budapesten, négyet pedig idegenben rendeznek meg.

 

Kimaradtak, bekerültek

Szeptember 5-én, tehát kevesebb, mint három héttel az első találkozó előtt az FTC ismertette az El-be benevezettek névsorát. A neveket végigböngészve látható, hogy bekerült a nyáron szerződtetett játékosok közül Stefan Gartenmann, Raul Gustavo, Kady Borges, Philippe Rommens, Virgil Misidjan, Szalai Gábor és az átigazolási időszak hajrájában igazolt szerb gólkirály, Matheus Saldanha is, kimaradt viszont a szintén nemrég igazolt középpályás, Isaac Pappoe, a nemrég még az Újpest ellen győztes gólt szerző támadó, Tosin Kehinde vagy éppen a nehéz időszakot maga mögött tudó védő, Pászka Lóránd. Mats Knoester, Ismail Aaneba, Anderson Esiti, Stjepan Loncar, Edgar Szevikjan, Owusu Kwabena és Fortune Bassey játékára sem számít Pascal Jansen.

A Ferencváros El-kerete

Kapusok
Dibusz Dénes, Varga Ádám

Védők
Botka Endre, Ibrahim Cissé, Eldar Civic, Stefan Gartenmann, Raul Gustavo, Kaján Norbert, Cristian Ramírez, Szalai Gábor

Középpályások
Mohammed Abu Fani, Mohamed Ali Ben Romdhane, Kady Borges, Habib Maiga, Cebrail Makreckis, Philippe Rommens, Tóth Alex, Kristoffer Zachariassen

Támadók
Matheus Saldanha, Gruber Zsombor, Virgil Misidjan, Alekszandar Pesics, Adama Traoré, Varga Barnabás

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.