Fényes nappal rabolták ki, és kis híján megkéselték a magyar bokszbajnokot

Egészen elképesztő bűncselekményt kellett elszenvednie a tavaly 57 kilogrammban magyar bajnoki címet szerző bokszolónak, Koloszár Valentinnak. Nem elég, hogy ellopták tőle a pénzét, amikor megpróbálta visszaszerezni azt, kést fogtak rá a Népliget autóbusz-pályaudvaron. Az igazán döbbenetes dolog ezt követően történt: az esetet végignéző biztonsági őr közölte, ő nem látott semmit, de ha a sértett erőszakkal venné vissza a tőle ellopott pénzt, kihívja rá a rendőrséget.

2024. 09. 10. 8:51
Feljelentést tesz a rendőrségen a megtámadott Koleszár Valentin Fotó: MTI/Mónus Áron
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi amatőr ökölvívás is válságban van, azért itthon felbukkannak tehetséges bunyósok, akik kemény munkával sokra vihetik a sportágukban. Nos, egy ilyen tehetség a tavaly decemberben, a 100. Papp László ökölvívó magyar bajnokságon meglepetésre bajnoki aranyat nyerő Koloszár Valentin, aki a döntőben feladásra késztette az Európa-bajnoki bronzérmes Veres Rolandot. A fiatal ökölvívó ezúttal azonban nem a sportteljesítménye miatt került az érdeklődés középpontjába, hanem mert egy bűncselekmény áldozata lett: meglopta, majd késsel megfenyegette egy férfi és egy nő.

Tavaly decemberben nagy meglepetésre Koleszár legyőzte a magyar bajnokságon Veres Rolandot (Fotó: MTI/Mónus Áron)

– Romániából jöttem haza, egy válogatott tornáról érkeztem Budapestre, onnan szálltam volna át Kaposvárra. Nagy bőröndökkel várakoztam a Népliget autóbusz-pályaudvaron, amikor odajött egy csávó babakocsival, benne a gyerekkel, hogy váltsak fel neki húszezer forintot, mert buszjegyre apróbb pénz kellene neki. Hirtelen nem tudtam, mit mondjak, de segíteni akartam, és pont volt nálam annyi. Oda is adtam neki, ő meg a kezembe nyomott egy kamu bankjegyet. Izomból elkezdett futni a babakocsival, én meg a rajtam lévő két táskával utánarohantam  – mesélte a történetét a TikTok-videójában Koloszár Valentin.

Amikor utolérte a férfit, elkezdett könyörögni, hogy kell neki a pénz, mert meg akarják őket ölni. A fiatal bokszolót nem hatotta meg mindez, kérte a pénzét, de hirtelen megjelent hátulról egy nő, késsel a kezében, hadonászott és megkérdezte, miért kergeti őket. 

– Itt már leesett, hogy ez egy előre megtervezett csalás volt – mondta az ökölvívó, aki állítja, az esetet kamera rögzítette, illetve egy biztonsági őr is végignézte, de nem volt hajlandó cselekedni. – Mondta, hogy ő nem látott semmit, nem szúratja le magát. Megkérdeztem, mi lesz, ha megverem a csalókat? Erre azt válaszolta, hogy kihívja a rendőröket. Koleszár Valentin nem akart magának gondot ott helyben, ugyanis korábban két év felfüggesztett börtönre ítélték, pedig elmondása szerint akkor is csak védte magát.

A Sportal megkeresésére Koloszár Valentin elárulta, még nem tett feljelentést, de kedden mindenképpen sort kerít rá. Mint elmondta, sok szemtanú volt, de senki nem tett semmit, a késsel hadonászó nő hangosan fenyegette azzal, hogy megöli, a húszezer forinton felül pedig további háromezer forintot tulajdonított el a pénztárcájából.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.