Német drukkerek inzultálták Willi Orbánt, a biztonságiak léptek közbe

A Bundesliga legutóbbi fordulójában az RB Leipzig Gulácsi Péterrel a kapujában és Willi Orbánnal a védelmében 0-0-s döntetlent játszott a St. Pauli otthonában. A hazaiak finoman szólva sincsenek kibékülve a lipcseiekkel, a csapatkapitány Orbán szóváltásba is keveredett a német drukkerekkel. Szerinte biztosan csak meg akarták ölelni őt, de azért jobb, hogy a biztonságiak közbeléptek.

2024. 09. 24. 11:57
RB Leipzig - VfL Bochum
Willi Orbán, a Lipcse csapatkapitánya. Fotó: AFP/DPA/JAN WOITAS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németországban nincs jó híre az RB Leipzig csapatának, amiért egy pénzen, mesterségesen felvirágoztatott klubról van szó, ami csípi a hagyományos együttesek szurkolóinak a szemét. Ezek között a Bundesliga egyik újonca, a St. Pauli az élen jár, s a szurkolói már a Lipcse elleni meccs elején kifeszítettek egy molinót, amin ez állt: „Nem számít, hogy szurkoló vagy menedzser, az RB Leipzig a futball ellensége!”

Willi Orbán összeszólalkozott a szurkolókkal (Fotó: rbleipzig.com)

Az „ellenség” csapatkapitánya pedig Willi Orbán, a magyar válogatott védője a lefújás után össze is szólalkozott a St. Pauli drukkereivel. Tettlegességig is fajulhatott volna az eset, de a biztonságiak közbeléptek. Orbán a sport1.de oldalnak nyilatkozott a történtekről.

– Hiányoztam a srácoknak ott a sarokban – ironizált Orbán a drukkerekre utalva. – Legutóbb talán 2015-ben jártam itt az RB Leipziggel. Most valaki le akart jönni, biztos azért, hogy megöleljen, aztán jöttek a biztonságiak és megakadályozták ezt. Nincs baj, szerintem az érzelmek is hozzátartoznak a futballhoz.

Négy forduló után a Lipcse az ötödik, a St. Pauli az utolsó előtti, 17. helyen áll a Bundesligában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.