Víz alatt a focipálya, veszélyben a magyar válogatott boszniai vendégjátéka?

Több halálos áldozatot követelt és hatalmas károkat okoz az ítéletidő Bosznia-Hercegovinában. A heves esőzések, áradások és földcsuszamlások miatt minden hétvégi labdarúgó-mérkőzést elhalasztottak Bosznia-Hercegovinában. Okkal merül fel a kérdés: vajon meg lehet-e rendezni október 14-én a Bosznia-Hercegovina–Magyarország Nemzetek Ligája-találkozón Zenicán.

2024. 10. 05. 10:23
Bosznia-Hercegovina, időjárás
Árvízzel elöntött focipálya a boszniai Kiseljakban Fotó: MTI/AP/Armin Durgut
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bosznia-Hercegovinában továbbra is hatalmas gondokat okoz a szélsőséges időjárás. Az ítéletidő már legkevesebb 16 halálos áldozatot követelt, többeket eltűntként keresnek a hatóságok. Az áradások és földcsuszamlások otthonokat, utakat, hidakat tettek tönkre. 

A természetei csapás a sportlétesítményeket sem kíméli. A boszniai labdarúgó-szövetség a katasztrófa sújtott helyzetre tekintettel rendkívüli ülésén úgy határozott, hogy az e hét végére kiírt valamennyi bajnoki mérkőzést elhalasztják.

A rendkívüli körülmények elsősorban az ország déli régióját, azon belül is a Neretva folyó partján fekvő Donja Jablanica települést sújtják.

 

A magyar labdarúgó-válogatott október 14-én játszik Nemzetek ligája-mérkőzést Bosznia-Hercegovinában, azon belül Zenicán, amely szinte az ország mértani középppontjában fekszik. Olyan hírek egyelőre nem érkeztek, miszerint ne lehetne megrendezni a találkozót, de helyi labdarúgó-szövetség mostani döntése alapján ezt sem lehet kizárni.

Mindenesetre döbbenetes, ahogy a kiseljaki futballpályát elöntötte a víz. A város csupán ötven kilométerre fekszik Zenicától.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.