Súlyos sérülés árnyékolja be a magyar válogatott boszniai sikerét

Magabiztos, 6-0-s győzelmet aratott Fehéroroszország ellen a magyar női futsalválogatott a 2025-ös világbajnokság első selejtezőkörében. A Bosznia-Hercegovinában zajló minitornát a magyar csapat szombaton a házigazdák elleni meccsel zárja, amelyen a mieinknek már a döntetlen is elég a továbbjutáshoz. A 2025-ös lesz a legelső női futsal-vb, s minden esély megvan rá, hogy a magyar válogatott is ott legyen a mezőnyben.

2024. 10. 18. 8:23
magyar válogatott Bosznia-Hercegovina női futsal első világbajnokság
Első két meccsén győzelemnek örülhetett a magyar válogatott Fotó: MLSZ
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a 2025-ös FIFA-debütálások közül a 32 csapatos klubvilágbajnokságról lehet többet olvasni, jövőre rendezi a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség az első női futsal-vb-t is, ennek a házigazdája Fülöp-szigetek lesz. S a klub-vb-vel szemben az utóbbin magyar csapat részvételére is reális esély mutatkozik. A magyar válogatott az első selejtezőkörben eddig magabiztosan teljesít, mindkét meccsét megnyerte a boszniai minitornán. Igaz, a csütörtöki, Fehéroroszország elleni 6-0-s sikert Folk Zsuzsanna súlyos sérülése beárnyékolta.

Magyar válogatott női futsal első világbajnokság bosznia selejtező
Magyar válogatott: irány a világbajnokság? (Fotó: MLSZ)

– A gyors gól talán túlságosan is megnyugtatott bennünket, volt egy visszafogottabb periódusunk, de a szünetig sikerült megnyugtató előnyt szerezni. A második félidőben már a fáradtság jeleit is láttam a csapaton, visszaesett az iram, és Folk Zsuzsanna súlyos sérülése is érezhetően megfogta a lányokat. Végül ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk, így szombaton a továbbjutásért játszhatunk a házigazdákkal – értékelte a fehéroroszok elleni mérkőzést az MLSZ honlapján Frank Tamás szövetségi edző.

Hogyan juthat ki a világbajnokságra a magyar válogatott?

A boszniai minitornán a csütörtöki már a második győzelme volt a magyar csapatnak, amely szerdán Norvégia ellen 3-2-re nyert. Szombaton a házigazda Bosznia-Hercegovina ellen már a döntetlen is elég a mieinknek, hogy bebiztosítsák a továbbjutást érő első helyet a csoportban.

Ez még nem a sikeres kvalifikációt jelentené a történelmi első világbajnokságra, a selejtező elitkörét márciusban rendezik, az akkori két négyes csoport első két helyezettje szerzi majd meg az összesen négy európai kvótát a vb-re.

A magyar válogatott esélyeivel kapcsolatban fontos támpont, hogy a 2022-es és a tavalyi Eb-n is bejutott a legjobb négy közé, azaz teljesen reális forgatókönyv, hogy ott legyen a szakág első világbajnokságán.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.