Slot hülye lenne panaszkodni a 12.30-as kezdés miatt, Szoboszlai egyenesen örülhet neki

Arne Slotot cseppet sem zavarja, hogy a Liverpoolnak helyi idő szerint szombaton 12.30-tól kell pályára lépnia a Crystal Palace vendégeként a Premier League 7. fordulójának nyitó mérkőzésén. Annál jobban bosszantja, ha a Van Dijk, Szalah, Alexander-Arnold trió szerződéséről faggatják. Szoboszlai Dominikról nem kérdezték a pénteki sajtótájékoztatón, de nincs is mit mondania, a Bologna ellen 2-0-ra megnyert Bajnokok Ligája után megdicsérte a magyar válogatott csapatkapitányát, nem is kérdéses, hogy Szoboszlai kezd a Liverpool londoni fellépésén.

2024. 10. 05. 6:15
Arne Slot
Arne Slot.jókedvében volt pénteken Forrás: X
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool szerdán 21.00-s kezdetű mérkőzésen győzte le 2-0-ra a Bolognát a Bajnokok Ligájában, szombaton pedig közép-európai idő szerint 13.30-tól, helyi idő szerint 12.30-tól lép pályára a Crystal Palace vendégeként a Premier League 7. fordulójában. A két találkozó között tehát durván csupán hatvan órája marad regenerálódni a Vörösöknek. Az újságírók ezt együttérzően hozták fel a csapat vezetőedzőjének, Arne Slot azonban meglepő választ adott.

– Ostoba (angol eredetiben stupid) edző lennék, ha arra panaszkodnék, a 12.30 mennyire lehetetlen időpont, hiszen minden nap 12 órakor edzünk – felelte a felvetésre Arne Slot.

Tavaly idegenben nem ment jól a Liverpoolnak

A holland tréner szokásával ellentétben pénteken beszédes kedvében volt. Azt is elmondta, neki mi a gondja a Crystal Palace elleni vendégjátékkal.

– Az, hogy idegenben játszunk. Felhívtam a srácok figyelmét is arra, hogy az előző idényben 19 idegenbeli mérkőzésünkből tízet nem tudtunk megnyerni. Ez a probléma, nem a 12.30-as kezdés.

Mi az, ami már nagyon untatja Arne Slotot?

Mint szinte minden alkalommal, ezúttal is szóba került, hogy Virgil van Dijk, Mo Szalah és Trent Alexander-Arnold szerződése lejár az idény végén.

– Ugyanazt az unalmas választ adom, mint mindig – mondta kínjában nevetve. – Még csak-csak megérteném, ha kéthetente egyszer feltennék nekem ezt a kérdést, de újra és újra előjön, amit már az emberek is unalmasnak éreznek. Térjünk vissza rá a nemzetközi szünet után – felelte Arne Slot arra utalva, hogy a Nemzetek Ligája miatt két hét szünet következik a Premier League-ben is.

Érdekesség, hogy szinte a sajtótájékoztatóval egy időben került napvilágra a hír, miszerint a Liverpool már ki is szemelte Szalah utódját, aki nem más, mint Karim Adeyemi, a Dortmund játékosa, akivel Szoboszlai anno együtt játszott Salzburgban és akivel azóta is baráti a viszonya. A magyar válogatott középpályása Adeyemitől valószínűleg több használható labdát kapna, mint Szalahtól.

Arne Slot számít Szoboszlai Dominikre
Szoboszlai jól játszott a Bologna ellen (Fotó: AFP/NurPhoto/Giuseppe Maffia)

Szoboszlai kezd a Crystal Palace ellen? Még szép!

Szoboszlai a pénteki sajtótájékoztatón nem volt téma. Persze miért is lett volna? Jól játszott a Bologna ellen, még a Liverpool Echo is kiemelkedőre, a csapatból a harmadik legjobbnak értékelte a teljesítményét, pedig a lap a Wolverhampton ellen alaposan lehúzta a magyar középpályást.

S ha már 12.30-as kezdés. Marco Rossival az élen mi, magyarok aztán tényleg csak örülhetünk az időpontnak. A magyar válogatott jövő pénteken Hollandiát fogadja a Nemzetek Ligájában. Jobb, hogy a Liverpool a szombat délben játszik, mintha vasárnap este lépne pályára. Szoboszlainak így bőven lesz ideje kipihenni magát.

Arne Slot teljes sajtótájékoztatója:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.