Kidobott százmilliók, véges türelem: Csányi Sándort felszólították a Vasas-drukkerek

Kifejezték hálájukat, de közben fel is szólítottak a cselekvésre a Vasas-szurkolók abban a nyílt levélben, amelynek Csányi Sándor volt a címezettje. Az MLSZ és az OTP Bank első embere az utóbbi révén főtámogatóként van jelen a labdarúgó NB II-ben szenvedő Vasas életében, a szurkolók azonban megelégelték, hogy a kukában landolnak a százmilliók, nincs megfelelő szakmai háttér, és az ellenfelek röhögnek rajtuk.

2024. 10. 17. 10:27
CSÁNYI Sándor; ROSSI, Marco
Csányi Sándor a magyar válogatottnál megtalálta a megfelelő embert Marco Rossi személyében a Vasas-szurkolók szerint, és ezt várják tőle az angyalföldi klubnál is. Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vasas legutóbb 2023-ban esett ki az NB I-ből, majd az előző idényben a Nyíregyháza és a Győr mögött csak harmadik lett a másodosztályban, így nem tudott visszajutni az élvonalba. Gera Zoltán vezetőedzőt augusztusban leváltották, jelenleg a korábbi szövetségi kapitány, Pintér Attila vezeti a csapatot, amely borzalmasan szerepel a szezonban, kilenc forduló után mindössze tíz ponttal a 13. helyen áll a 16 csapatos NB II-ben. A Vasas-drukkereknél betelt a pohár, és nyílt levelet írtak Csányi Sándor elnöknek.

A Vasas Szurkolói Klub oldalán közzétett felhívásban:
– kifejezik hálájukat Csányi Sándor szerepvállalásáért, ami szerintük garanciát jelent,
– ugyanakkor leszögezik, hogy történelmi mélységbe süllyedt a klub, továbbá azt, hogy…
– százmilliók mentek a kukába, a riválisoknál sokkal nagyobb költségvetésből sem lett eredmény,
– a válogatottnál Csányi megtalálta a megfelelő embert Marco Rossi személyében, ezt várják a Vasasnál is,
– a szurkolók türelme is véges, ha azt látják, hogy az ellenfelek röhögnek rajtuk és birkáknak gondolják őket,
– végül felszólítják Csányit, hogy cselekedjen felelősen.

A nyílt levelet változtatás nélkül közöljük:

„Tisztelt Elnök Úr!

Amikor lassan öt éve Ön és cégcsoportja támogatóként belépett szeretett klubunk életébe, azt gondoltuk, vége a közel negyven évnyi szenvedésnek. Hogy nekünk, Vasas-szurkolóknak, az egy-két bajnoki érmen, és a néhány (amúgy elveszített) kupadöntőn túl újra lehet részünk örömben. Sikerben. Éppen az Ön üzleti és sportvezetői sikerei táplálták a reményt, hogy amit megvalósított a gazdasági életben, azt sikerül szeretett klubunkban is. Hogy az Ön tapasztalatára támaszkodva olyan szakmai vezetőt választ a többségi tulajdonos Nagy György, akinek van víziója, határozott elképzelése, szakmai tudása és futballtapasztalata. Aki a játékoskiválasztásban és az edző kijelölésében is kompetens. Sajnos nem sikerült ezt az embert megtalálni, ezt az eredmény is hűen tükrözi: 13. hely az NB II-ben. Sokkal több pénzből, mint amennyi bármely riválisunknak van. Százmilliók mentek a kukába. Mi azonban csakis hálásak lehetünk Önnek és cégcsoportjának, hogy kitart, és támogat minket. Továbbra is. De nem kellene ennek a vesszőfutásnak végre megálljt parancsolni?

Ön már csak a válogatott apropóján is bizonyára mindenkinél jobban tudja, mennyire fontos a megfelelő szakmai vezető kiválasztása. Talán mindennél fontosabb. A válogatott élén Marco Rossi személyében megtalálta. Az volt a tökéletes választás. Mi is azt várjuk.

A Vasas egy nagy család. És ez a család összefogni akar, nem anyázva szitkozódni, „takarodjozni” a lelátón. De a mi türelmünk is véges, és nem szeretnénk, ha a rajtunk röhögő ellenfelek azt gondolnák, teljesen birkák vagyunk.

Ugyanazt szeretnénk, amit Ön, hogy ez a sokat szenvedett szurkolótábor, amelyik az eredmények és határozott szakmai koncepció hiányában egyre nagyobb számban elfordul szeretett csapatától, végre örömre leljen. Egyelőre pedig reményre. Hogy lehet változás. És hogy jó irányba indulhat el végre ez a patinás klub. Mert minden adott lenne hozzá. Az Ön személye, tekintélye és gazdasági háttere nekünk garancia, a lelkesedése, ami minden második hétvégén a Fáy utcába hajtja, szintén.

Most sajnos azt látjuk, hogy imádott klubunk sosem tapasztalt mélységbe zuhant. Kell, hogy legyen ennek felelőse.

Tudjuk, Ön nem a szakmát viszi a Vasasnál. De kellő tapasztalattal bír sportszakmai, személyi kérdésekben. Ezért mi ugyanúgy bízunk Önben, mint akkor, amikor megtudtuk, hogy az Ön által vezetett cégcsoport fogja támogatni a Vasast. A 113 éves klubot, ami a magyar sporttörténelem része, és amelyet nagyon nagy felelősség vezetni, és szeretni is. Ön mindig felelősen cselekedett. Arra kérjük, ezután is tegyen így.

Tisztelettel:
Vasas Szurkolói Klub.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.