Provokálták a Barcelona edzőjét, aki élesen kritizálta a Real Madridot

Szombaton rendezik az idény első El Clásicóját, a Real Madrid–Barcelona rangadót a spanyol bajnokság 11. fordulójában. A mérkőzést megelőző pénteki sajtótájékoztatón Hansi Flick, a Barcelona vezetőedzője a bírókkal kapcsolatos provokatív kérdéseket kapott, mire csak megfogalmazott egy éles kritikát a rivális Real Madriddal szemben.

2024. 10. 25. 17:00
Rayo Vallecano v FC Barcelona - La Liga EA Sports
Hansi Flick elvárja, hogy a játékosai tartsák be a szabályait Fotó: AFP/NurPhoto/Jose Breton
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hansi Flick a nyáron vette át a Barcelona irányítását, és eddig szárnyal a katalán csapat vele: a La Ligát tíz meccsből kilenc győzelemmel vezeti, a Bajnokok Ligájában pedig a Monaco elleni váratlan vereségre két nagy arányú győzelemmel reagált, amelyek közül a Young Boys kiütése (5-0) után a Bayern München elleni 4-1 több, mint meggyőző volt. Flick tétmeccsen az első El Clásicójára készül, de játékosként már szerepelt a Real Madrid stadionjában, 1988-ban a Bayern München tagjaként a BEK-ben. Erre fűzték fel azt a provokatív kérdést, miszerint lehet tapasztalata róla, hogy a Santiago Bernabéuban a bírók „jóvoltából” bármi megtörténhet.

Lamine Yamal és Hansi Flick Barcelonája éllovasként érkezik Madridba (Fotó: AFP/LLUIS GENE)

Flick erre még higgadtan reagált: – Valóban? A játékvezetőkkel kapcsolatban korábban már megadtam a válaszomat. Jártam már a Bernabéuban, sőt régen a Bayern játékosaként pályára is léptem itt, de sosem történt semmi furcsa.

Itt azonban nem álltak meg a német edző provokálásában, egy másik kérdésben azzal szembesítették, hogy a Real Madrid saját médiája rendszeresen videókat készít a játékvezetőkről, akikre ezzel próbálnak nyomást helyezni. Flick erre már éles kritikát fogalmazott meg.

– Nem tudtam a Real Madrid videóiról, de nem helyes, hogy ez megtörténik – jelentette ki. – A játékvezetőknek nagyon nehéz dolguk van, az én feladatom pedig a játékosok felkészítése. Már sok tapasztalatom van, de még soha nem volt problémám a bírókkal. Az idény elején is azt mondtam a csapatnak, hogy a teljesítményre kell összpontosítani, nem pedig a játékvezetőkre.

Egy nappal az El Clásico előtt tehát sikerült kihúzni a béketűrő Flickből egy kritikus mondatot a Real Madridról. És még el sem kezdődött az El Clásico.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.