A világbajnok védő rémálomszerű debütálása után „nem lehet mindent lehúzni a WC-n”

A Serie A 9. fordulójának zárómérkőzésén a Fiorentina 5-1-re nyert az AS Roma ellen. A fővárosi csapat már átesett egy edzőváltáson a szezonban, de a kiütéses vereség után közel lehet az újabb. A németek világbajnok védője, Mats Hummels a Fiorentina ellen bemutatkozott a Romában, de ebben sem volt sok köszönet.

2024. 10. 28. 8:27
Mats Hummels AS Roma Fiorentina öngól Daniele De Rossi Serie A
Mats Hummels nem ilyen római debütálásra vágyott Fotó: X/Lega Serie A
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mats Hummels a tavalyi idényben újra régi fényében tündökölt, fontos szerepet játszott abban, hogy a Borussia Dortmund bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. Ám hiába került be Hummels a BL-álomcsapatba, a Dortmund nem hosszabbított szerződést a 35 éves világbajnok védővel, aki végül az AS Roma játékosa lett. A bemutatkozásra egészen október végéig kellett várnia, a debütálásra azonban már eleve rányomta a bélyegét, hogy Ivan Juric 4-1-es hátrányban cserélte be Hummelst egy másik világbajnok, Paulo Dybala helyére a Fiorentina ellen, hogy emberhátrányban őrizze az eredményt…

Fiorentina Roma Hummels Juric Serie A
A Fiorentina a legutóbbi három meccsén tizenöt gólt szerzett (Fotó: X/Lega Serie A)

Nos, ez a nem túl nagyratörő terv sem jött be: Hummels öt perce sem volt a pályán, amikor elegáns mozdulattal a saját kapujába fejelt, az öngóllal beállítva az 5-1-es végeredményt.

Máris visszatér De Rossi a Roma kispadjára?

A Roma idénye borzasztóan alakul. Hiába klublegenda, Daniele de Rossi munkáját már szeptemberben megköszönték a klub vezetői. A helyére érkezett Ivan Juriccsal átmeneti előrelépés mutatkozott, de a legutóbbi három bajnokin ismét csak egy pontot gyűjtött a Roma, a kiütéses vereség után pedig Juric már úgy nyilatkozott, mintha az állását féltené.

– Ma mindent rosszul csináltunk, de az elmúlt negyven napban remek munkát végeztem, nincs értelme most mindent lehúzni a WC-n – mondta a kiütéses vereség után Juric.

A RAI Sport szerint a Roma vezetősége már meg is kereste De Rossit, hogy térjen vissza a kispadra…

Ez már nem a Puskás Akadémia elleni Fiorentina

A Romához hasonlóan a Fiorentina sem kezdte jól az idényt, négy forduló után ugyanúgy három pontja volt, mint a fővárosi csapatnak, ráadásul a Konferencialiga selejtezőjében is kis híján elbukott a Puskás Akadémia ellen.

Firenzében azonban türelmesek voltak az új vezetőedzővel, Raffaele Palladino irányításával pedig a legutóbbi három meccsén tizenöt gólt szerzett a Fiorentina: a Lecce elleni 6-0-s és a Roma elleni 5-1-es siker között a Kl-ben 4-2-re nyert Csoboth Kevin csapata, a St. Gallen ellen. A lila-fehérek már a dobogót ostromolják a Serie A-ban.

Serie A, 9. forduló

Inter–Juventus 4-4
Napoli–Lecce 1-0
Parma–Empoli 1-1
Fiorentina–Roma 5-1
Lazio–Genoa 3-0
Atalanta–Verona 6-1
Torino–Como 1-0
Udinese–Cagliari 2-0
Monza–Venezia 2-2
Bologna–Milan elhalasztva

A bajnokság állása
1. Napoli 22 pont
2. Inter 18
3. Juventus 17
4. Fiorentina 16
5. Atalanta 16
6. Lazio 16
7. Udinese 16
8. Milan 14/8 meccs
9. Torino 14
10. Empoli 11
11. Roma 10
12. Bologna 9/8 meccs
13. Como 9
14. Cagliari 9
15. Verona 9
16. Monza 8
17. Parma 8
18. Genoa 6
19. Venezia 5
20. Lecce 5

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.