Inter–Juventus: testvérpárharc, sosem látott végeredmény és a nevető harmadik

Vasárnap este a Serie A 9. fordulójának rangadóján 4-4-es döntetlent játszott egymás ellen az Inter és a Juventus. Ez volt a Derby d'Italia 252. felvonása, de a korábbi 251 közül egy sem hozott ilyen végeredményt az Inter és a Juventus között. Néhány percen át egymás ellen futballozott Olaszország rangadóján Marcus Thuram és öccse, Khéphren Thuram.

2024. 10. 28. 7:44
Marcus Thuram Khéphren Thuram Inter Juventus testvárpárharc derby d'Italia Serie A 4-4
Marcus Thuram és öccse, Khéphren az Inter és a Juventus rangadójának lefújása után Fotó: X/Juventus
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Simone Inzaghi pontosan tudta, mire számíthat a játékosa, Marcus Thuram. Az Inter és a Juventus összecsapásán a francia támadó végül valóban – hacsak néhány perc erejéig is – testvére, Khéphren Thuram ellen küzdhetett a pályán. A testvérpárharccal fűszerezett Derby d'Italia előtt Inzaghi egy pontos számmal bizonyította be, hogy mennyire különleges egy ilyen mérkőzés.

Simone Inzaghi Inter Juventus derby d'Italia testvérpárharc 4-4 Serie A Marcus Thuram
Simone Inzaghi pontosan át tudta érezni játékosa, Marcus Thuram helyzetét az Inter és a Juventus rangadóján (Fotó: X/Inter)

– Nyolc alkalommal játszottam futballistaként a bátyám, Filippo ellen, edzőként valamivel kevesebbszer. Azonnal eszembe jut az első, a Juventus–Piacenza meccs, amelyen Pippo góljával veszítettünk 1-0-ra – nosztalgiázott Simone Inzaghi, amikor a Derby d'Italia előtt a lehetséges testvérpárharcról kérdezték.

Nos, az Inter és a Juventus rangadója döbbenetes módon nyolc gólt is hozott, de egyik oldal sem örülhetett Thuram-találatnak. Marcus Thuram kezdőként 87 percet töltött a pályán, Khéphrennek kevesebb ideje volt, a 83. percben állt be.

Inter–Juventus 4-4: ilyen még nem volt

Piotr Zielinski büntetőből szerezte meg az első gólját az Inter mezében, de Dusan Vlahovics és Timothy Weah góljával a Juventus fordított. Az első félidő végére viszont már újra az Internél volt az előny: Henrih Mhitarjan egyenlített, majd Zielinski a második tizenegyesét is értékesítette.

A második félidőben Denzel Dumfries gólja után az Internek több helyzete volt, hogy háromgólosra növelje előnyét, végül mégis meg kellett elégednie az olasz bajnokság címvédőjének: a csereként beállt Kenan Yildiz kétszer is betalált.

Olaszország rangadójának ez volt a 252. felvonása, de a korábbi 251 közül egy sem hozott ilyen gólzáporos döntetlent. Nem csak emiatt született valószínűtlen végeredmény.

– A Juventus az első nyolc fordulóban egyetlen gólt kapott, ma lőhettünk volna hetet vagy nyolcat is nekik. A semleges futballrajongók minden bizonnyal élvezték a meccset, én kevésbé. Megérdemeltük volna a győzelmet, de magunkat okolhatjuk, hogy nem sikerült megszerezni, elfogadhatatlan gólokat kaptunk – értékelt a lefújás után Inzaghi.

A Juventus vezetőedzője, Thiago Motta tavaly a Bolognát vezette váratlan sikerekre, egészen a Bajnokok Ligája főtáblájára, s a Juventus is egyértelműen erősebb az irányításával a tavalyi idényhez képest.

– Az egyik bajnoki esélyessel játszottunk, és helyenként jó teljesítményt nyújtottunk. Alaposan ki kell elemeznünk a mérkőzést, hogy mi kell ahhoz, hogy azt a színvonalat 95 percen át is tudjuk hozni – mondta Motta, aki játékosként éppen az Inter színeiben érte el legnagyobb sikereit, hiszen tagja volt a 2010-es triplázó csapatnak.

Napoli, Inter, Juventus a sorrend a dobogón

Azzal, hogy a Juventus megmentett egy pontot, egyedüli csapatként továbbra is veretlen az olasz bajnokságban. A gólzáporos rangadó igazi győztese azonban a Napoli volt, amely tovább növelte az előnyét a tabella élén. S mind a Juventusnál, mind az Internél tapasztalatból tudják, hogy Antonio Conte vezetőedzőként képes megnyerni az olasz bajnokságot. 

Serie A, 9. forduló

Inter–Juventus 4-4
Napoli–Lecce 1-0
Parma–Empoli 1-1
Fiorentina–Roma 5-1
Lazio–Genoa 3-0
Atalanta–Verona 6-1
Torino–Como 1-0
Udinese–Cagliari 2-0
Monza–Venezia 2-2
Bologna–Milan elhalasztva

A bajnokság állása
1. Napoli 22 pont
2. Inter 18
3. Juventus 17
4. Fiorentina 16
5. Atalanta 16
6. Lazio 16
7. Udinese 16
8. Milan 14/8 meccs
9. Torino 14
10. Empoli 11
11. Roma 10
12. Bologna 9/8 meccs
13. Como 9
14. Cagliari 9
15. Verona 9
16. Monza 8
17. Parma 8
18. Genoa 6
19. Venezia 5
20. Lecce 5

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.