Videón LeBron James és a fia nagy pillanata az NBA-ben

Megtörtént a várva várt pillanat. Rögtön az NBA első játéknapján egyszerre pályán volt LeBron James és a fia, Bronny, amivel történelmet írtak az észak-amerikai profi kosárlabdaligában. Csapatuk, a Los Angeles Lakers hazai pályán szoros meccsen győzte le 110-103-ra a Minnesota Timberwolvest.

2024. 10. 23. 9:47
LeBron James, Bronny James
LeBron James és Bronny James együtt a pályán a Los Angeles Lakers-Minnesota Timberwolves NBA-mérkőzésen Forrás: Getty Images
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Los Angeles Lakers az NBA első fordulójában a Minnesota Timberwolvest fogadta. Miként megírtuk, sokan arra számítottak, hogy LeBron James és a fia, Bronny egyaránt ott lesz a Lakers kezdőötösében. Nem így történt. A nagy pillanatra a második negyedig kellett várni, Bronny James akkor szállt be.

Az édesapa 39 évesen is a Lakers vezéregyénisége, 19 ponttal, nyolc lepattanóval és hat gólpasszal járult hozzá a Lakers 110-103-as győzelméhez. A 20 éves fia csupán három percet töltött a parketten és gólig nem jutott, egy lepattanót szerzett. (Anthony Davis volt a meccs legjobbja a 36 ponttal és 16 lepattanóval.)

Bronny Jamest hatalmas tehetségnek tartották már két évvel ezelőtt, ám tavaly nyáron egyetemi csapata egyik edzésén összeesett a pályán és megállt a szíve. Sikerült megmenteni az életét, de a szívroham után kérdésessé vált, hogy sportolhat-e. Fél évvel később, idén januárban mégis visszatért a pályára, idén májusban pedig az NBA hivatalos orvosi vizsgálatán nem találtak okot arra, hogy ne engedjék játszani a profi ligában.

LeBron James, Bronny James, Los Angeles Lakers
LeBron James már akkor erről álmodott, amikor Bronny kisgyerek volt. Forrás: X

LeBron James többször beszélt róla, azért tart ki a negyvenedik évében is, hogy együtt játszhasson a fiával. Bronny James ügynöke a nyáron figyelmeztette is az NBA többi csapatát, eszükbe se jusson kiválasztani az ifjú Jamest, mert akkor ­Bronny inkább elmegy az ausztrál bajnokságba játszani.

Az előzetes esélylatolgatások szerint idén is a címvédő Boston Celtics az NBA legnagyobb favoritja, amit azzal igazolt, hogy a nyitányon 132-109-re verte a New York Knicks együttesét. A bostoniaktól hatan is tíz pont feletti teljesítménnyel zártak, közülük is kiemelkedett a 37 pontja mellett tíz gólpasszt kiosztó Jayson Tatum.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.