Ballábas miami bomba a rájátszás nyitányán, de nem Messitől

Az alapszakasz győztese, az Inter Miami csupán 2-1-re nyert az Atlanta ellen az észak-amerikai labdarúgóliga, az MLS rájátszásának nyitányán. Lionel Messinek nem ment a játék, több helyzetet is kihagyott. Jordi Alba volt a meccs hőse.

2024. 10. 26. 8:30
Lionel Messi, Jordi Alba
Lionel Messi öleli meg Jordi Albát a gólja után Forrás: X
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Inter Miami ligacsúcsot felállítva 74 ponttal nyerte meg az alapszakaszt, a rájátszásban az első ellenfelének, az Atlanta Unitednek viszont a legjobb 16 közé kerülésért is kellett játszania külön meccset. Az esélyek egyértelműen David Beckham klubja mellett szólnak.

Az MLS playoffjában végképp minden Lionel Messiről szól, a nyolcszoros aranylabdás és világbajnok argentin minden megmozdulását két kamera követte és a TikTok közvetítette. Messinek azonban nem ment jól a játék, több helyzetet is kihagyott, egyszer pedig a kapufát találta telibe.

Luis Suárez szerzett vezetést az Inter Miaminak, ezután az Atlanta egyenlített, majd egy ballábas bomba döntötte el a találkozót. De nem Messitől… Egy harmadik egykori barcás, Jordi Alba zúdított hatalmas löketet a kapu bal oldalába. Írjuk a javára, Messi adta a gólpasszt, a meccs emberénak azonban Jordi Albát választották.

Az MLS-ben meglehetősen sajátos szabály szerint bonyolítják le a rájátszást. A legjobb nyolc közé két nyert meccsre megy a párharc (csakúgy, mint a női kosárlabda Euroligában), tehát ha Messiék ki is kapnának Atlantában, a harmadik mérkőzésen odahaza javíhatnak. A negyeddöntőktől aztán egyetlen találkozón dől el a továbbjutás.

Gazdag Dániel csapata, a Philadelphia Union végig versenyben volt, de végül nem jutott be a rájátszásba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.