Ingyenjegyekkel csábították a horvátokat, majd a Szeged kiütötte a csapatukat

A Szeged 35-30-ra győzött a horvát PPD Zagreb otthonában szerdán a férfikézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

Forrás: MTI2024. 10. 09. 20:34
Öt góllal győzött a Szeged Zágrábban. Fotó: Kovács Péter / Nemzeti Sport
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A horvát klub ingyenjegyekkel csábította a mérkőzésre a szurkolókat, ennek ellenére az Arena Zagreb lelátójának felső karéját szinte teljesen le kellett függönyözni, csak hetven szegedi szurkolót helyeztek el a „kakasülőn”. Pedig a csapat remekül szerepel hazai pályán, legutóbb több mint egy évvel ezelőtt, tavaly szeptemberben kapott ki.

Jó védekezésükre alapozva 4-1-re elléptek a szegediek, utána viszont becsúszott néhány hiba a játékukba, és ezeket kihasználva fordítottak (7-6) a horvátok, akik nyitott védekezésre álltak át – amit remekül alkalmaztak –, támadásban pedig a lerohanásokat erőltették, szintén hatékonyan. A vendégek vezetőedzője, Michael Apelgren nem kért időt, viszont az összes kezdő mezőnyjátékosát lecserélte, és a helyettük beállók meg is találták a zágrábi játék ellenszerét, Tobias Thulin pedig egyre jobban védett. A hazaiak időkéréssel reagáltak ellenfelük 5-1-es sorozatára, de a Szeged ezt követően is jól védekezett és a gyors ellenakciók végén növelte előnyét.

Több mint nyolc percig nem talált be a PPD Zagreb, így 14-8-as hátrányba került, és az első félidő hajrája is jól sikerült a Szeged szempontjából, hiszen a szünetben 19-12-es előnyben volt.

Amilyen jól játszottak a csongrádiak az első felvonás legnagyobb részében, annyira rosszul kezdték a másodikat. A PPD Zagreb sorozatban négyszer talált be, a Szeged megpróbálkozott a létszámfölényes támadójátékkal, de ez sem bizonyult sikeresnek. Érdekes módon Apelgren ekkor sem kért időt, és csapata megint enélkül is kilábalt a hullámvölgyből, amelynek köszönhetően három gólnál nem engedte közelebb riválisát. Nem játszott rosszul és nagyot küzdött a házigazda, de a szegediek magabiztosan uralták a meccset. Kilenc perccel a vége előtt beállt Mikler Roland és csapata ismét átállt a létszámfölényes támadásokra, majd szűk öt perccel a vége előtt eldöntötte a meccset, hiszen ekkor már hét góllal vezetett.

Mario Sostaric tíz, Bánhidi Bence öt, Magnus Röd négy góllal vette ki a részét a sikerből, Mikler Roland egy, Tobias Thulin 11 védéssel zárt. A túloldalon Ihar Bialiauski kilenc, Luka Lovre Klarica hét gólt lőtt, Ante Grbavac hat, Matej Mandic hét védést mutatott be.

A két csapat 21. egymás elleni BL-meccsén hat horvát siker és három döntetlen mellett 12. alkalommal nyert a Szeged. A három győzelemmel és egy vereséggel álló csongrádiak egy hét múlva a júniusban BL-ezüstérmes dán Aalborg HB otthonában folytatják szereplésüket a csoportkörben.

Kézilabda, Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló, B csoport: 
PPD Zagreb (horvát)–OTP Bank-Pick Szeged 30-35 (12-19)

lövések/gólok: 49/30, illetve 48/35

gólok hétméteresből: 5/4, illetve 4/4

kiállítások: 6, illetve 0 perc

csütörtökön játsszák:

A csoport: Veszprém HC–Dinamo Bucuresti (román) 18.45

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.